Відбивні зі свинини, запечені в духовці з картоплею
Свинячі відбивні - кулінарна класика в тій же мірі, що і засмаженою котлетки. Але хрусткі відбивні, обсмажені у великій кількості масла (та ще й в клярі!) Корисними ніяк не назвеш. Для тих, хто стежить за своїм раціоном, є прекрасна альтернатива - приготувати відбивні зі свинини в духовці, запікаючи їх разом з картоплею на гарнір. Завдяки простому, але неповторному винному маринаду такі відбивні з картоплею і сиром з легкістю затьмарять традиційні і за смаком, і за ароматом!
складові
На 3 порції потрібно:
- 3 свинячі відбивні;
- 8 картоплин середнього розміру;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 70-80 г твердого сиру;
- майонез;
- суміш прянощів для картоплі;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- сіль;
маринад для м'яса:
- ½ ч. Ложки суміші прянощів для м'яса;
- 3 ст. ложки білого вина;
- 1 ч. Ложка гострого кетчупу.
Як приготувати відбивні зі свинини в духовці
1. Свинячі відбивні добре відбийте молотком з двох сторін, посоліть.
2. Приготуйте винний маринад для відбивних, змішавши в салатник відповідного розміру прянощі, кетчуп і біле вино.
3. Замаринуйте свинину в вийшла рідини і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо ви плануєте готувати м'ясо на наступний день, накрийте посуд блюдцем і помістіть в холодильник.
4. Картопля почистіть, вимийте і поріжте часточками. Посипте сіллю, прянощами і добре перемішайте в мисці.
5. Влийте масло і знову добре перемішайте. Залиште хвилин на 10, щоб картопляні часточки просочилися соусом.
6. Змастіть форму рослинним маслом і викладіть в центр м'ясо. Зверху покладіть шар порізаного тонкими кільцями цибулі.
7. Потім присипте натертим на крупну тертку сиром і намалюйте майонезну «сіточку».
8. Навколо підготовленого м'яса розкладіть рівним шаром картоплю.
9. Розігрійте духовку до 200-210 градусів і запікайте свинину з картоплею до золотистого кольору. Щоб скибочки картоплі пропеклися рівномірно, періодично перемішуйте їх і поливайте утворився при смаженні жиром.
При подачі до столу доповніть свинину з картоплею свіжими овочами - огірками, солодкими болгарським перцем, помідорами чері і пряною зеленню.
Смачного!