М'ясні рулетики з грибами і чорносливом
Коли приймаєш гостей, завжди важливо правильно розрахувати кількість їжі, особливо основного блюда, щоб і вистачило всім, і щоб потім три дні приготовлений які не доїдають. В цьому випадку порційні гарячі страви - відмінний вихід! Якщо відома кількість запрошених, то завжди можна розрахувати продукти більш точно і не промахнутися. Наприклад, порційні м'ясні рулетики з начинкою з грибів і чорносливу. Свинячі відбивні або навіть молода яловичина цілком підійдуть для того, щоб приготувати відмінне гаряче. Але якщо вибирати м'ясо в напарники ніжний делікатний начинкам, то краще телятини і не знайти. Гриби і чорнослив відмінно поєднуються з таким же ніжним по текстурі і смаку м'ясом, а вершкова підлива тільки завершує гармонію смаку цієї страви.
Так, телятину не віднесеш до бюджетних продуктам, але завжди на ринку можна попросити відрізати вам потрібну кількість відбивних. Це і від надлишку позбавить, і не доведеться ніжне м'ясо ділити на рівні частини, відрізати м'ясо рівно і красиво набагато зручніше від цілого шматка. Чорнослив теж краще вибрати м'який, нового врожаю, тоді не доведеться його попередньо вимочувати, і він не втратить частини смаку. Що до грибів, то печериці завжди доступні і швидко готуються. Але якщо свого часу ви подбали про те, щоб заморозити гриби на зиму, і вони очікують свого моменту в морозилці, то і зовсім відмінно!
Отже, відбиваємо, закручуємо, обсмажуємо і запікаємо в вершковому соусі ... Ніжне м'ясо, смачна начинка і густий соус міцно закріплять це блюдо на вашому святковому столі!
Інгредієнти (на 4 порції)
- 4 телячі відбивні (вагою близько 600 г)
- 300 г печериць
- 1 середня цибулина
- 12 шт. чорносливу
- 250 мл вершків 15%
- лавровий лист
- сіль, спеції і чорний перець за смаком
- рослинне масло для смаження (близько 1 ст.л.)
Рецепт м'ясних рулетиків з начинкою
Найкраще підготувати м'ясо заздалегідь, напередодні приготування або хоча б за 1 годину до початку готування. Відбивні покласти між двома шарами харчової плівки і відбити молоточком для м'яса до збільшення розміру відбивною вдвічі. Має вийти на виході 4 великих тонких листа м'яса. М'ясо посолити, поперчити, скласти стопкою, обернути харчовою плівкою, скласти в миску і прибрати в прохолодне місце на ніч або мінімум на годину.
Підготувати начинки для м'ясних рулетиків. Частина рулетиков будемо готувати з начинкою з чорносливу, частина - з печерицями та цибулею.
Чорнослив нарізати дрібними кубиками.
Гриби обтерти вологою ганчірочкою від пилу і землі, нарізати невеликими шматочками. Цибулину очистити і порубати дрібними кубиками, залишивши одну часточку для приготування соусу. У сковороду викласти гриби і поставити на середній вогонь, щоб випарувалася рідина. Помішуючи, випарувати гриби повністю. Потім додати цибулю, перемішати, трохи присолити, накрити кришкою, тушкувати до готовності лука, помішуючи. Остудити.
Перед початком роботи розігріти духовку до 180 градусів.
Для приготування рулетиків викласти відбивні на стіл, зняти харчову плівку, розрізати кожну відбивну навпіл по довшій частини.
Половину листів м'яса закриття з грибами та цибулею. Для цього на один край викладати по довжині по ¼ частині начинки, потім, підбираючи начинку по краях, закатати в рулет. М'ясні рулетики з грибами закріпити шпажками з двох сторін. Закатати так 4 рулету, скласти в сковороду, де до цього готувалася начинка, швом вниз.
Таким же чином скачати м'ясні рулетики з чорносливом, розділивши начинку на 4 частини. Рулети з чорносливом простіше в роботі, тому якщо немає впевненості або таке блюдо готується в перший раз, то краще розкласти на столі все відбивні, розрізати їх, розкласти всю начинку, а потім почати скачувати з рулетів з чорносливом, укладаючи їх в сковороду для подальшого приготування . Пристосувавшись, далі скручувати рулети буде вже простіше.
Обсмажити рулетики на плиті з чотирьох сторін, щоб вийшов зайвий сік, близько 3-4 хвилин, повертаючи. Знову укласти всі рулети в сковороді швом вниз.
Приготувати соус для м'ясних рулетиків. У сотейник налити вершки, додати часточку лука, лавровий лист і дрібку солі. Поставити вершки на вогонь, довести до кипіння. Лавровий лист і цибулю вийняти.
Залити рулетики гарячими вершками і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25. Через 20 хвилин перевірити готовність рулетів, проткнув їх тонким ножем, який повинен легко входити в м'ясо. При необхідності можна додати трохи вершків або молока в сковороду, якщо здається, що соус занадто википів.
Готові рулети викласти на довге блюдо в ряд, залити зібраним з дна сковороди соусом, протертим через сито (так він буде більш однорідним і гладким). Сервірувати соліннями, наприклад, каперсами або оливками.