» » М'ясні рулетики з грибами і чорносливом

М'ясні рулетики з грибами і чорносливом


Коли приймаєш гостей, завжди важливо правильно розрахувати кількість їжі, особливо основного блюда, щоб і вистачило всім, і щоб потім три дні приготовлений які не доїдають. В цьому випадку порційні гарячі страви - відмінний вихід! Якщо відома кількість запрошених, то завжди можна розрахувати продукти більш точно і не промахнутися. Наприклад, порційні м'ясні рулетики з начинкою з грибів і чорносливу. Свинячі відбивні або навіть молода яловичина цілком підійдуть для того, щоб приготувати відмінне гаряче. Але якщо вибирати м'ясо в напарники ніжний делікатний начинкам, то краще телятини і не знайти. Гриби і чорнослив відмінно поєднуються з таким же ніжним по текстурі і смаку м'ясом, а вершкова підлива тільки завершує гармонію смаку цієї страви.

Так, телятину не віднесеш до бюджетних продуктам, але завжди на ринку можна попросити відрізати вам потрібну кількість відбивних. Це і від надлишку позбавить, і не доведеться ніжне м'ясо ділити на рівні частини, відрізати м'ясо рівно і красиво набагато зручніше від цілого шматка. Чорнослив теж краще вибрати м'який, нового врожаю, тоді не доведеться його попередньо вимочувати, і він не втратить частини смаку. Що до грибів, то печериці завжди доступні і швидко готуються. Але якщо свого часу ви подбали про те, щоб заморозити гриби на зиму, і вони очікують свого моменту в морозилці, то і зовсім відмінно!

М'ясні рулетики з грибами і чорносливом - рецепт з фото

Отже, відбиваємо, закручуємо, обсмажуємо і запікаємо в вершковому соусі ... Ніжне м'ясо, смачна начинка і густий соус міцно закріплять це блюдо на вашому святковому столі!

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 4 телячі відбивні (вагою близько 600 г)
  • 300 г печериць
  • 1 середня цибулина
  • 12 шт. чорносливу
  • 250 мл вершків 15%
  • лавровий лист
  • сіль, спеції і чорний перець за смаком
  • рослинне масло для смаження (близько 1 ст.л.)

Рецепт м'ясних рулетиків з начинкою

Найкраще підготувати м'ясо заздалегідь, напередодні приготування або хоча б за 1 годину до початку готування. Відбивні покласти між двома шарами харчової плівки і відбити молоточком для м'яса до збільшення розміру відбивною вдвічі. Має вийти на виході 4 великих тонких листа м'яса. М'ясо посолити, поперчити, скласти стопкою, обернути харчовою плівкою, скласти в миску і прибрати в прохолодне місце на ніч або мінімум на годину.

Загрузка...

відбиваємо м'ясо

Підготувати начинки для м'ясних рулетиків. Частина рулетиков будемо готувати з начинкою з чорносливу, частина - з печерицями та цибулею.

Чорнослив нарізати дрібними кубиками.

Гриби обтерти вологою ганчірочкою від пилу і землі, нарізати невеликими шматочками. Цибулину очистити і порубати дрібними кубиками, залишивши одну часточку для приготування соусу. У сковороду викласти гриби і поставити на середній вогонь, щоб випарувалася рідина. Помішуючи, випарувати гриби повністю. Потім додати цибулю, перемішати, трохи присолити, накрити кришкою, тушкувати до готовності лука, помішуючи. Остудити.

Обсмажуємо гриби з цибулею

Перед початком роботи розігріти духовку до 180 градусів.

Для приготування рулетиків викласти відбивні на стіл, зняти харчову плівку, розрізати кожну відбивну навпіл по довшій частини.

Половину листів м'яса закриття з грибами та цибулею. Для цього на один край викладати по довжині по ¼ частині начинки, потім, підбираючи начинку по краях, закатати в рулет. М'ясні рулетики з грибами закріпити шпажками з двох сторін. Закатати так 4 рулету, скласти в сковороду, де до цього готувалася начинка, швом вниз.

Звертаємо м'ясні рулетики з грибами

Таким же чином скачати м'ясні рулетики з чорносливом, розділивши начинку на 4 частини. Рулети з чорносливом простіше в роботі, тому якщо немає впевненості або таке блюдо готується в перший раз, то краще розкласти на столі все відбивні, розрізати їх, розкласти всю начинку, а потім почати скачувати з рулетів з чорносливом, укладаючи їх в сковороду для подальшого приготування . Пристосувавшись, далі скручувати рулети буде вже простіше.

Звертаємо м'ясні рулетики з чорносливом

Обсмажити рулетики на плиті з чотирьох сторін, щоб вийшов зайвий сік, близько 3-4 хвилин, повертаючи. Знову укласти всі рулети в сковороді швом вниз.

обсмажуємо рулетики

обсмажені рулетики

Приготувати соус для м'ясних рулетиків. У сотейник налити вершки, додати часточку лука, лавровий лист і дрібку солі. Поставити вершки на вогонь, довести до кипіння. Лавровий лист і цибулю вийняти.

Залити рулетики гарячими вершками і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25. Через 20 хвилин перевірити готовність рулетів, проткнув їх тонким ножем, який повинен легко входити в м'ясо. При необхідності можна додати трохи вершків або молока в сковороду, якщо здається, що соус занадто википів.

Заливаємо м'ясні рулетики соусом

Готові рулети викласти на довге блюдо в ряд, залити зібраним з дна сковороди соусом, протертим через сито (так він буде більш однорідним і гладким). Сервірувати соліннями, наприклад, каперсами або оливками.

Як приготувати рулетики з м'яса - рецепт з фото

Радимо прочитати

Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом
Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями
Відбивні зі свинини в клярі
Якщо хочеться чогось ситного, смачного і трошки святкового, це зовсім не означає, що слід готувати омарів, діставати ікру білуги і сервірувати стіл фамільним сріблом. Часом дуже виручають прості і
Рулет з печива і вареного згущеного молока без випічки - рецепт з покроковими фото
Нещодавно у мене був ось такий Мурашник з печива зі згущеним молоком, а сьогодні хочу поділитися з вами схожим рецептом, але вже в іншій варіації - готую рулет з кокосовою начинкою і потім ріжу його

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки