Як приготувати курячі відбивні в клярі з майонезу
Кожен раз, коли потрібно приготувати щось смачне, але обов'язково швидко, на думку приходять рецепти страв з курячого філе. Адже вони готуються оперативно, їх смак апетитний і ароматний. Так, можна приготувати курячі відбивні в майонезно-яєчному клярі. Це чудове і просте блюдо, до якого підходить практично будь-який гарнір (картопля, рис, гречка і навіть простий овочевий салат).
складові
- філе курячої грудки - 1 шт .;
- майонез - 100г;
- яйце куряче 1-2 шт .;
- борошно пшеничне - 100 г;
- соняшникова олія;
- спеції і сіль - за смаком.
Як приготувати відбивні з курячого філе
1. Для початку потрібно зробити майонезно-яєчний кляр, для чого необхідно з'єднати не сильно жирний майонез з курячим яйцем і добре перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
2. Додаємо пшеничне борошно і ще раз перемішуємо. На цьому ж етапі можна додати сіль (але це не обов'язково, так як майонез містить досить солі).
3. Кляр для відбивних готовий! За консистенцією він виходить досить густий.
4. Тепер переходимо до підготовки курячого філе. Його потрібно промити, витерти паперовим рушником, розрізати на шматочки товщиною приблизно по 2 см. Відбити кожен з них молоточком для м'яса. Посолити злегка і поперчити.
5. Далі, поки сковорідка з соняшниковою олією розігрівається, кожну відбивну обмакиваем в кляр з майонезу. Намагайтеся гарненько «обваляти» куряче м'ясо в клярі, щоб не залишалося сухих ділянок.
6. Пательня до цього часу вже добре загострилася, тому підготовлене філе можна відправляти смажитися.
7. Смажимо з обох сторін, бажано на середньому вогні. Коли відбивні змінять свій колір на красивий золотистий, можна їх знімати з вогню.
Подається страва гарячим або як мінімум теплим, в холодному вигляді курячі відбивні теж смачні, але не настільки, як щойно приготовані.
Свіжий лист салату і консервована кукурудза додадуть відбивних з курки додаткові фарби і привабливість.