Смажені кільця цибулі в клярі
Цибулеві кільця в клярі - це просте у виконанні і швидке блюдо. Така закуска ідеальна до пива і виручить в випадках, коли потрібно приготувати щось по-швидкому з тих продуктів, які завжди є на кухні. Крім того, не може не підкуповувати той факт, що досить складно знайти таку закуску, яка буде ще більш бюджетною, ніж смажені цибульні кільця!
Навіть якщо ви не є шанувальником лука в якості основного інгредієнта, спробуйте приготувати цибульні кільця в клярі хоча б один раз, щоб оцінити це ароматну і неймовірно ситну закуску. Свіжоприготовані кільця цибулі настільки запашні, що складно і передати. А яку вони мають приємну хрустку текстуру ... Ви й не помітите, як з'їсте цілу гору цибулевих кілець!
Допомагає цибулі бути хрустким особливий кляр. Він готується дуже просто, але в рецепті є два принципових моменти: як сполучний компонент використовується не ціле яйце, а тільки жовток, а рідина - це холодна мінеральна газована вода. І, що не менш важливо, ніж холодніше вода, тим краще для цього клярі. До речі, замінити воду можна крижаним пивом, такий пивний кляр вийде ще й дуже ароматним.
складові
- 2 цибулини
- 125 грамів крижаної газованої води
- 60-80 грамів білої пшеничної муки
- 1 жовток
- 1 ст. ложка лимонного соку (або щіпка лимонної кислоти)
- сіль, перець за смаком
- рослинне масло - стільки, щоб закрити дно сковороди шаром товщиною в півтора-два сантиметри (або для вашої фритюрниці, якщо ви використовуєте її)
Вихід готового продукту: 2 порції
Як приготувати цибульні кільця в клярі
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кружальцями завтовшки 5-8 мм.
Розділіть кружальця цибулі на кільця.
Приготуйте кляр. Для цього в борошно додайте сіль, перець. Потім - жовток і лимонний сік.
Перемішайте масу, а потім влийте в неї газовану воду.
Швидко вимішайте кляр до однорідності - в ньому не повинно бути грудочок.
Опускайте кільця цибулі в кляр.
Потім обсмажують кільця в розпеченому рослинному маслі до рум'яного кольору з двох сторін.
Готові смажені кільця викладайте на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Цибулеві кільця в клярі потрібно подавати до столу відразу ж, поки вони гарячі.