» » Цвітна капуста, смажена в клярі з квасу

Цвітна капуста, смажена в клярі з квасу


Цвітну капусту в клярі люблять дуже багато. Блюдо це може бути неймовірно різноманітним, адже його родзинка криється в клярі, рецептів якого як мінімум кілька сотень. І чим цікавіше і ароматні буде сам кляр, тим смачніше вийде все блюдо в цілому.

Як приготувати кольорову капусту в клярі - рецепт з фото

Спробуйте приготувати кольорову капусту в незвичайному клярі - з квасу. Він має злегка солодкуватий смак, а насичений колір йому надає додавання куркуми. Такий кляр виходить дуже хрустким, пишним і дуже-дуже ароматним завдяки тому, що в квасі міститься певна кількість дріжджів. Щоб підкреслити «хрустящесть» клярі, кольорову капусту потрібно буде попередньо трохи відварити, і тоді вона вийде дуже ніжною і м'якою.

складові

  • 1 середній качан цвітної капусти
  • 1 склянку квасу
  • 120 грамів борошна
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. Ложки куркуми
  • сіль, перець - за смаком
  • 200-300 мл рослинного масла для обсмажування

Як приготувати кольорову капусту в клярі

Цвітну капусту помийте, обсушіть паперовими рушниками і розділіть на невеликі суцвіття.

Поділяємо кольорову капусту на суцвіття

Загрузка...

У каструлі закип'ятити воду, злегка її посоліть і відправте в неї кольорову капусту. Варіть капусту протягом 5 хвилин, після чого дістаньте шумівкою і покладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, інакше при обсмажуванні капусти масло буде сильно бризкати.

Варимо кольорову капусту

Борошно змішайте з сіллю, перцем і куркумою.

Змішуємо борошно з приправами

Потім влийте в борошно квас. Буде чудово, якщо квас перед цим добряче охолодити - в цьому випадку кляр вийде ще більш хрустким.

додаємо квас

Вимішайте тісто до однорідності, щоб в ньому не було грудочок. Потім додайте в кляр яйце і ще раз добре перемішайте. Можна збити тісто за допомогою блендера - грудочок не залишиться точно.

Додаємо в кляр яйце

Налийте в сковороду олію, гарненько нагрійте його. Поки розігрівається сковорода, кольорову капусту умочіть в кляр.

Вмочуємо кольорову капусту в кляр

Викладайте суцвіття капусти в сковороду на невеликій відстані один від одного, щоб шматочки не злиплися і їх було зручно обсмажувати.

Смажимо кольорову капусту в клярі

Обсмажуйте капусту з усіх боків до рум'яного кольору. Готові шматочки капусти в клярі викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подавайте смажену кольорову капусту гарячої, поки кляр найбільш хрусткий. Можна доповнити її ароматним часниковим айоли або іншим улюбленим соусом.

Цвітна капуста в клярі з квасу - рецепт з фото

Радимо прочитати

Відбивні зі свинини в клярі
Якщо хочеться чогось ситного, смачного і трошки святкового, це зовсім не означає, що слід готувати омарів, діставати ікру білуги і сервірувати стіл фамільним сріблом. Часом дуже виручають прості і
Капустяні оладки (капуста, яйця і борошно) - ніжні з волоськими горіхами і майонезом, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт я знайшла у мами в кулінарній книжці за 2013 рік, "Рецепти на біс до свята". Назва рецепта в книзі було таке - Закусочний капустяний пиріг "Ніжність", автор Надія Сєвєрова з п. Пречисте.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки