Цвітна капуста, смажена в клярі з квасу
Цвітну капусту в клярі люблять дуже багато. Блюдо це може бути неймовірно різноманітним, адже його родзинка криється в клярі, рецептів якого як мінімум кілька сотень. І чим цікавіше і ароматні буде сам кляр, тим смачніше вийде все блюдо в цілому.
Спробуйте приготувати кольорову капусту в незвичайному клярі - з квасу. Він має злегка солодкуватий смак, а насичений колір йому надає додавання куркуми. Такий кляр виходить дуже хрустким, пишним і дуже-дуже ароматним завдяки тому, що в квасі міститься певна кількість дріжджів. Щоб підкреслити «хрустящесть» клярі, кольорову капусту потрібно буде попередньо трохи відварити, і тоді вона вийде дуже ніжною і м'якою.
складові
- 1 середній качан цвітної капусти
- 1 склянку квасу
- 120 грамів борошна
- 1 яйце
- 0,5 ч. Ложки куркуми
- сіль, перець - за смаком
- 200-300 мл рослинного масла для обсмажування
Як приготувати кольорову капусту в клярі
Цвітну капусту помийте, обсушіть паперовими рушниками і розділіть на невеликі суцвіття.
У каструлі закип'ятити воду, злегка її посоліть і відправте в неї кольорову капусту. Варіть капусту протягом 5 хвилин, після чого дістаньте шумівкою і покладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, інакше при обсмажуванні капусти масло буде сильно бризкати.
Борошно змішайте з сіллю, перцем і куркумою.
Потім влийте в борошно квас. Буде чудово, якщо квас перед цим добряче охолодити - в цьому випадку кляр вийде ще більш хрустким.
Вимішайте тісто до однорідності, щоб в ньому не було грудочок. Потім додайте в кляр яйце і ще раз добре перемішайте. Можна збити тісто за допомогою блендера - грудочок не залишиться точно.
Налийте в сковороду олію, гарненько нагрійте його. Поки розігрівається сковорода, кольорову капусту умочіть в кляр.
Викладайте суцвіття капусти в сковороду на невеликій відстані один від одного, щоб шматочки не злиплися і їх було зручно обсмажувати.
Обсмажуйте капусту з усіх боків до рум'яного кольору. Готові шматочки капусти в клярі викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте смажену кольорову капусту гарячої, поки кляр найбільш хрусткий. Можна доповнити її ароматним часниковим айоли або іншим улюбленим соусом.