» » Цвітна капуста, запечена в духовці під сирним соусом

Цвітна капуста, запечена в духовці під сирним соусом


Цвітна капуста - дуже багатоликий овоч. Вона володіє сильним, але в той же час дуже делікатним ароматом, який не переплутати ні з чим. За її особливий смак її або люблять, або уникають в будь-яких проявах. Але вмілі господині вже давно навчилися готувати її так майстерно, щоб підкреслити достоїнства, створюючи неймовірно смачні страви: ніжний вершковий крем-суп, капуста в хрусткому клярі, запіканки і пироги, а ще млинці, салати і навіть оладки! Поряд з цими стравами варто відзначити ще одне, не менш знамените і популярне - кольорова капуста, запечена в духовці з сирним соусом.

Цвітна капуста просто незвичайно поєднується з вершково-молочними продуктами: вони підкреслюють її смак, пом'якшують і збагачують. І родзинка цієї страви саме в сирному соусі - це ідеальний компаньйон для цвітної капусти. Рецепт цього соусу прийшов з американської кухні, де його використовують дуже часто з великою кількістю овочів, а також з макаронами. Згадайте хоча б знамениті і оспівані в багатьох фільмах «Макарони з сиром» - саме з таким соусом і готують це знамените блюдо.

Сирний соус можна приготувати заздалегідь і зберігати його в холодильнику. І ви в будь-який момент зможете приготувати кольорову капусту в духовці, всього лише полив овочі сиром і відправивши їх запікатися. Ситно і дуже смачно, як ви думаєте?

Цвітна капуста, запечена в духовці - рецепт з фото

Інгредієнти (на 2 порції)

  • половина великого качана цвітної капусти
  • сіль і перець - за смаком
  • 220 мл молока
  • 80 грамів твердого сиру
  • 20 грамів вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна

Рецепт цвітної капусти, запеченої під сирним соусом

Процес приготування сирного соусу дуже сильно схожий з приготуванням соусу Бешамель. Відрізняються ці соуси тим, що в сирний, природно, додають набагато більше сиру, тоді як в деяких рецептах бешамель сиру немає зовсім.

Загрузка...

Отже, в невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте до масла борошно.

Додаємо борошно до розтопленого масла

Помішуючи масло з борошном, дайте їм трохи підрум'янитися - лише злегка.

даємо підрум'янитися

Тонкою цівкою влийте злегка підігріте молоко в масло з борошном. У цей час необхідно віночком помішувати соус, інакше він стане грудкуватих. Саме на цьому етапі ви домагаєтеся того, щоб в подальшому соус був гладким.

Помішуючи, додаємо молоко

Трохи проваріть соус, поки він не почне густіти. Молочна основа соусу не повинна стати щільною, як заварний крем, а лише злегка згуститися (можна порівняти ступінь густоти з молоком, в якому варився рис).

Даємо соусу проваритися

Натріть на дрібній тертці твердий сир і відправте його в сотейник з молочної основою. Перемішайте соус до розчинення сиру. Після додавання сиру соус загусне і стане злегка в'язким.

Додаємо натертий сир

Приправте сирний соус сіллю і перцем за смаком.

Додаємо спеції в сирний соус

Соус готовий, а тому переходите до обробки капусти.

Помийте і розберіть капусту на суцвіття.

Розбираємо на суцвіття цвітну капусту

Розкладіть її по порційних формам для запікання або в велику плоску форму вгору суцвіттями. Щедро полийте кольорову капусту сирним соусом.

Розкладаємо капусту за формами, поливаємо соусом

Надішліть блюдо в духовку і запікайте його при 180 градусах 30-40 хвилин в залежності від вашої духовки і від того, наскільки рум'яної скоринки ви хочете отримати.

Подавати блюдо слід відразу ж.

Радимо прочитати

Капуста, тушкована в сироватці
Якщо ви час від часу готуєте самостійно сир або сир, вам напевно відома класична задача: куди ж подіти велику кількість сироватки? Блінов напекли, оладок насмажили, тісто для пирогів і хліба
Капустяні оладки (капуста, яйця і борошно) - ніжні з волоськими горіхами і майонезом, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт я знайшла у мами в кулінарній книжці за 2013 рік, "Рецепти на біс до свята". Назва рецепта в книзі було таке - Закусочний капустяний пиріг "Ніжність", автор Надія Сєвєрова з п. Пречисте.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки