» » Тушкована картопля з морквою і цибулею

Тушкована картопля з морквою і цибулею


Картопля - не просто головний, а найулюбленіший овоч на нашому столі. І страв з нього можна приготувати неймовірну кількість, але ось здивувати близьких і гостей чимось новеньким дійсно важко - зазвичай він в такій великій кількості присутній в наших меню, що нові варіанти подачі і приготування винайти непросто. Чудовою альтернативою класичним смаженого або відварного картоплі стане рецепт тушкованої картоплі з морквою і цибулею. Овочі нудяться в ароматному і насиченому смачне соусі, що надає їм неповторний м'який смак. Таке блюдо стане вашим улюбленим гарніром, тим більше, що приготувати тушковану картоплю дуже просто!

Тушкована картопля з морквою і цибулею

Також рекомендуємо спробувати дуже смачну морквяну ікру.

складові

  • картопля - 0,5 кг
  • морква - 3 шт.
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • зелень (для прикраси)
  • майоран - 1 ч.л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

Як згасити картоплю з морквою і цибулею

Для приготування цієї страви краще використовувати стару картоплю (вона легше гаситься), але можна брати і молоду. Спочатку нам потрібно почистити картоплю, а потім - нарізати на невеликі шматочки (приблизно по 2-3 см).

Загрузка...

Чистимо і нарізаємо картоплю

Тепер чистимо і ріжемо моркву. Її можна натерти на крупній тертці, а можна розрізати навпіл (уздовж) і нарізати полудолькамі. Чим більше нарізана морква, тим красивіше і яскравіше буде виглядати готову страву.

Чистимо і ріжемо морква

Після моркви приступаємо до цибулі. Чистимо його і нарізаємо кубиками.

Чистимо і ріжемо цибулю

Суміш з трьох нарізаних овочів кладемо в каструлю і перемішуємо.

Викладаємо овочі в каструлю

Заливаємо овочі водою. Вода не повинна повністю накривати овочеву суміш - до верху має залишатися 1-2 см.

додаємо воду

Доводимо страву до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Через десять хвилин солимо його і додаємо приправи. Тушкуємо овочі, не забуваючи розмішувати їх час від часу.

додаємо спеції

Овочі повинні гаситися до тих пір, поки не випарується більша частина води. Решта рідина повинна стати густий, увібравши в себе картопляні часточки з крохмалем.

Готову страву можна прикрасити дрібно нарубаної зеленню. Картоплю, тушковану з морквою і цибулею, найкраще подавати до м'ясних або грибних страв.

Радимо прочитати

Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом
Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями
Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки