М'ясо по-французьки з фаршу з картоплею
М'ясо по-французьки - справжня кулінарна легенда. Ще в епоху наших бабусь приготування цієї страви, яке насправді до Франції ніякого відношення не має, вважалося вершиною майстерності господині, а в багатьох сім'ях воно і зовсім довгі десятиліття зберігало статус фірмової страви. Вишукане, але часто надто клопітка в приготуванні блюдо ми пропонуємо приготувати не класичним, а набагато швидшим «ледачим» способом - з фаршу, запеченого в духовці під подушкою ароматної картоплі і сиру. Ніжне, що тане в роті і не менш витончене, м'ясо по-французьки з фаршу з картоплею напевно стане вашою улюбленою варіацією кулінарної класики!
складові
- свинячий фарш - 300 г
- картопля - 3-4 шт.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- твердий сир - 200 г
- корінь селери - 1/3 шт.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець - за смаком
- рослинне масло для смаження
Рецепт м'яса по-французьки з фаршу з картоплею
Зазвичай м'ясо по-французьки готується з крупно порізаних інгредієнтів: на шматок м'яса кладуть нарізану кільцями цибулю, кубики картоплі і засипають тертим сиром. Наше завдання - спростити і прискорити приготування цієї страви, наскільки можливо. Тому всі інгредієнти ми будемо подрібнювати, а замість м'яса візьмемо фарш.
Для початку чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. Розігріваємо сковороду, наливаємо дві ложки рослинної олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Поки цибуля рум'яниться, ножем зчищають з селери шкірку. Потім беремо дрібну тертку і натираємо на неї селера. Кладемо на сковороду, перемішуємо з цибулею і смажимо.
Поки овочі готуються в сковороді, можемо приготувати сир, яким будемо посипати ліниве м'ясо по-французьки. Беремо велику тертку і натираємо на неї сир. Пересипаємо його в окрему тарілку і відставляємо в сторону.
Тим часом, овочі вже підсмажилися. Додаємо до них свинячий фарш, добре перемішуємо і продовжуємо смажити. Солимо суміш, перчимо і накриваємо кришкою, щоб фарш швидше приготувався.
Якщо м'ясо вже посвітлішало (можна не чекати, поки воно приготується повністю), беремо форму для випікання і викладаємо фарш на дно.
Тепер чистимо картоплю і натираємо її на крупну тертку. Покриваємо шаром картоплі шар фаршу з овочами. Потім посипаємо картоплю сіллю і чорним меленим перцем. Ставимо форму з м'ясом по-французьки в прогріту духовку і печемо 20 хвилин. Після закінчення цього часу пробуємо картоплю на смак. Якщо готова - посипаємо блюдо тертим сиром і ставимо назад в духовку на одну хвилину.
М'ясо по-французьки з фаршем і картоплею потрібно подавати обов'язково в гарячому вигляді. Також можна прикрасити це блюдо дрібно нарізаною зеленню.