Бутерброди з тертою картоплею
Оригінальні бутерброди з тертою картоплею, яскравою зеленню і запахом часнику - відмінна ідея гарячого ситної вечері.
Натертий картопля зручно віджимати, загорнувши в серветку. Не слід накладати картопляну масу товстим шаром - овочева стружка повинна надійно прожаритися, інакше вона буде неприємно хрустіти на зубах. Перевертаючи бутерброди, її можна притримати кулінарної лопаткою.
При необхідності сковороду можна прикрити кришкою, а багет заздалегідь підсушити в духовці. Закуску подають негайно, прикрасивши будь-якими кислими ягодами або доповнивши гострим соусом.
Складові
- картопля 2 шт. (280-300 г)
- багет 1 шт. (100-130 г)
- яйце куряче 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 2-3 зубки
- сир твердий 50 г
- паприка копчена 1 ч. л.
- зелень 3 гілочки
- сіль
- мелений чорний перець
- масло рослинне для смаження
Приготування
1. Картопля промийте, очистіть від шкірки. Подрібніть на середній терці. Помістіть в миску і додайте пару пучок солі. Перемішайте і залиште на 5-7 хвилин. За цей час утворюється багато соку, який потрібно добре віджати і видалити.
2. До віджатою картоплі вбийте невелике яйце. Перемішайте до рівномірного розподілу по всій картопляної маси.
3. Очистіть невелику цибулину і трохи часнику. Наріжте дрібними шматочками і додайте в миску до картоплі. перемішайте.
4. Сир подрібніть на середній терці. Вмішайте до картопляному стружці.
5. Зелень дрібно наріжте. Додайте до картопляної маси зелень, копчену паприку, сіль, мелений перець. перемішайте.
6. Багет наріжте порційними скибочками шириною 8-10 мм.
7. Перемішайте картопляну начинку і подивіться на неї. Якщо утворився сік, відіжміть його ще раз. Візьміть невелику порцію картоплі і помістіть на шматочок хліба. Притисніть щільно ложкою.
8. У сковороді розігрійте невелику кількість масла. Викладіть бутерброди начинкою вгору. Накрийте сковороду кришкою, зробіть самий маленький вогонь і готуйте 5-8 хвилин. Нижній шар повинен підрум'янитися, а начинка трохи схопитися.
9. Переверніть начинкою вниз і продовжите готувати в тому ж режимі 5-6 хвилин.
10. Бутерброди з тертою картоплею готові.