Бутерброди «Ледача шуба»
Мініатюрні бутерброди «Ледача шуба» є вдалою варіацією знаменитої оселедця під шубкою з відварених овочів, настільки милої серцю кожного, тільки замість маринованої цибулі використовується свіжий часник. Їм можна просто натерти хлібні скоринки, що не поєднуючи з буряком - смак начинки не буде таким гострим.
Якщо в будинку немає сковороди-гриль, хлібні скибочки можна підсушити в тостері або духовці. Бутерброди подають негайно після приготування, інакше хліб просочиться буряковим соком і перестане хрустіти. Така закуска стане приємним способом скоротати час, поки не подано обід.
Складові
- хліб 200 г
- оселедець солоний 5 шматочків
- буряк (велика) 1 шт.
- яблуко 1 шт.
- майонез 1,5-2 ст. л.
- часник 2-3 зубки
- сіль
- мелений чорний перець 2-3 щіпки
- зелена цибуля 2-3 шт.
- олія оливкова за смаком
Приготування
1. Буряк ретельно промийте від бруду, обсушити паперовим рушником, перекладіть на фольгу і добре загорніть. Перекладіть в духову піч і запікайте при температурі 180 градусів 60-80 хвилин. Час запікання залежить від потужності печі і розміру коренеплодів.
2. Білий або чорний хліб наріжте невеликими шматочками. Змастіть оливковою олією без запаху.
3. Поставте сковороду (краще використовувати гиль-сковороду) на плиту розігріватися. Викладіть скибочки хліба на розпечену сковороду і обсмажте до рум'яних підпалин на помірному вогні з одного і другого боку. Обсмажений хліб остудіть до кімнатної температури.
4. Запечену буряк остудіть. Очистіть від шкірки. Натріть на середній терці. Якщо овоч соковитий, відіжміть від зайвої соку. Бурякову масу перемістіть в глибоку ємність.
5. Яблуко натріть на такий же тертці і додайте до буряка. перемішайте.
6. Часника очистіть і пропустіть через прес. Додайте до решти інгредієнтів. Додайте майонез і перемішайте.
7. Посоліть, поперчіть. Перемішайте. Спробуйте на смак, якщо знадобиться доведіть до бажаного результату.
8. Якщо ви купили оселедець шматочками, розділіть на дві половинки, видаляючи хребтовую і великі кісточки. Цілу оселедець очистіть, відокремте філе від хребта і наріжте порційними шматочками.
9. Розподіліть на обсмажені скибочки хліба буряково-яблучну масу.
10. Зверху додайте по шматочку оселедця. Присипте рубаним зеленою цибулею і подавайте до столу.