Бутерброди з цибулею і яйцем на сковороді
Підрум'янені бутерброди з цибулею і яйцем - ситна гаряча експрес-закуска. Для приготування простіше взяти злегка підсушений хліб, який при бажанні легше натерти часником.
Лук можна попередньо замаринувати: він стане м'якше і краще втримається в складі начинки. Щоб вона не стікала і не горіла на розпеченій сковороді, яєчна маса повинна бути досить густий. Натертий на дрібній тертці в невеликій кількості твердий сир не тільки дозволить домогтися потрібної консистенції, але і значно поліпшить смак готового блюда, надавши йому пряну нотку.
Листовий зеленню варто посипати бутерброди вже на столі.
Складові
- хліб білий - 200 г
- яйце куряче - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (150 г)
- кріп - 5 гілочок
- сіль за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- олія соняшникова - для смаження.
Приготування
1. Візьміть ваш улюблений хліб: багет, білий або чорний. Наріжте його порційними шматочками бажаної форми і розміру. Товщина нарізаються шматочків приблизно 1 см.
2. Підготуйте цибулину середнього розміру. Очистіть її, обполосніть і висушіть серветкою. Наріжте маленькими шматочками.
3. Промийте улюблену зелень. Добре підійде кріп, петрушка, селера. Струсіть кілька разів, щоб видалити зайву вологу, і умочіть паперовим рушником. Видаліть товсті стебла, а дрібні листочки наріжте гострим ножем.
4. Промийте яйце, розбийте в глибоку миску. Збовтайте виделкою, щоб жовток з'єднався з білком.
5. Додайте подрібнений цибулю. перемішайте ложкою.
6. Насипте подрібнену зелень. За смаком приправте меленим перцем і сіллю. Перемішайте. Якщо у вас виникли якісь улюблені спеції, які підійдуть до цієї страви, використовуйте їх.
7. На кожну скибочку хліба ложкою викладіть начинку, притисніть її.
8. Сковороду відправте на вогонь. Налийте масло, добре розігрійте. Викладіть підготовлені заготовки начинкою вниз. Обсмажте до золотистої скоринки на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
9. Акуратно переверніть на другу сторону і обсмажте ще близько трьох хвилин.
10. Бутерброди готові, викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити залишки масла, і відразу подайте до столу.