Бутерброди з оселедцем і яйцем
Важко придумати закуску, яка краще порушувала б апетит, і спрагу, ніж бутерброди з оселедцем і яйцем. При їх вигляді рука так і тягнеться до запітнілій чарочці на столі. І треба сказати, що вони не розчаровують ніколи, опиняючись до місця.
Сріблясті оселедцевий бочка виглядають найбільш ефектно. Але для приготування можна взяти будь-яку рибу слабкого засолу, а також копчену або провесную оселедець. Лук годі й обсмажувати, а ненадовго замаринувати з невеликою кількістю цукру.
Пікантні бутерброди можна доповнити скибочкою кислого яблука, маринованого огірочка або лимона, вкрасти маслинами без кісточок.
Складові
- багет 1 шт. (100-130 г)
- яйця курячі 2 шт.
- оселедець маринована 4 шматочка
- майонез 1-1,5 ст. л.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 1-2 зубки
- сіль
- мелений чорний перець
- кріп 2-3 гілочки
- масло рослинне по смаку
Приготування
1. Для приготування ситних бутербродів знадобиться невелика цибулина. Очистіть її і сполосніть, обсушити рушником. Наріжте дрібними шматочками. У сковороді розігрійте трохи олії. Обсмажте цибульні шматочки на середньому вогні до м'якості 5-8 хвилин. Смажену цибулю зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
2. Оселедець можна придбати в будь-якому магазині в цілому вигляді, шматочками або готове філе. В даному рецепті використовуються шматочки риби. Відокремте філе від хребтової кістки і постарайтеся видалити всі великі кісточки.
3. Багет невеликого діаметру наріжте невеликими круглими заготовками шириною до 0,8-1 см. Кожен шматочок збризніть маслом з обох сторін.
4. Встановіть сковороду-гриль на вогонь. Розігрійте. Викладіть промаслені шматочки. Підрум'яньте з двох сторін на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Обсмажений хліб остудіть.
5. Яйця відварити круто. Остудіть і очистіть від шкаралупи. Подрібніть на середній тертці і перемістіть в глибоку миску.
6. Додайте подрібнений часник і майонез. перемішайте.
7. До яєчної маси умішайте смажену цибулю. Додайте подрібнену зелень. Трохи кропу залиште для подачі. Начинку приправте перцем і сіллю, орієнтуючись на свій смак.
8. На підсмажені скибочки хліба розподіліть яєчну начинку.
9. Покладіть по шматочку маринованого оселедця. Прикрасьте листком кропу. бутерброди готові.