Бутерброди з оселедцем і морквою
Смачні та яскраві бутерброди з оселедцем і морквою миттю розлетяться зі святкового столу. Вони також гарні і просто на обід або вечерю в будній день. Найкраще за смаком до оселедця підходить чорний або житній хліб, а й скибочки багета виглядають не менш апетитно. Щоб підкреслити смак солоної риби, рекомендуємо при варінні моркви додавати трохи цукрового піску, тоді морква придбає легку солодкість і соковитість. У натерту морквяні масу можна вмішувати спресований або мелений сушений часник, тоді вийде ще смачніше.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 1-2 відварені моркви
- 1 ч. Л. майонезу
- пресерви, оселедець в олії, - кілька скибочок
- сіль і перець за смаком
- зелень для прикраси
Приготування
1. Відваримо морква. У воду при бажанні можна додати трохи солі і цукрового піску. Після варіння відразу ж помістимо морква в миску з холодною водою - щоб легше було зняти шкірку. Натремо очищену моркву на тертці з дрібними отворами в салатник або миску.
2. Додамо майонез, посолити і поперчити масу. Якщо оселедець досить солона, сіль додавати в морквяну масу не потрібно.
3. Хліб краще взяти чорний, бажано у формі цегли, можна і з різними добавками: насінням, кмином, кунжутом і т. Д. Разрежем кілька скибочок хліба навскіс, по діагоналі, на трикутники, розкладемо на блюді або дошці.
4. На кожен трикутник викладемо морквяну масу і злегка размажем по поверхні хліба.
5. Розкладемо на кожен бутерброд по кілька скибочок оселедця. Якщо в розпорядженні не пресерви, а ціла тушка риби, то спочатку видалимо кістки, потім розрізати філе на порційні шматочки і викладемо їх на морквяну масу.
6. Прикрасимо бутерброди свіжою зеленню і подамо до столу.