Бутерброди з оселедцем, морквою і плавленим сиром
Соковиті і смачні бутерброди з оселедцем, морквою і плавленим сиром сподобаються всім вашим рідним і гостям без винятку. Саме поєднання плавленого сиру, морквяної маси і солоного філе оселедця в олії вважається ідеальним як для бутербродів, так і для самостійної закуски у вигляді паштету.
Щоб швидше приготувати страву, вам необхідно заздалегідь відварити овочі, так як морквяна маса повинна бути холодною. Для заправки замість майонезу можна використовувати сметану або класичний йогурт (будь-якої жирності), але пам'ятайте про те, що страви, заправлені молочними продуктами, мають термін придатності не більше 6-8 годин, в той час як маса з майонезом може зберігатися 1 добу.
Складові
- 3 скибочки білого хліба
- 1-2 моркви
- 50-60 г плавленого сиру
- 1 ч. Л. майонезу
- оселедець в олії (пресерви) - 9 скибочок
- сіль і перець за смаком
- зелень для прикраси.
Приготування
1. Відваримо морква. При цьому в воду можна додати трохи цукрового піску, щоб овочі на смак стали солодкуватими і ідеально поєднувалися з солоним оселедцем. Охолодити відварену моркву, очистимо від шкірки, натерти на тертці з дрібними отворами в глибоку миску або салатник. Чим дрібніше буде маса, тим привабливішим він буде виглядати при подачі. Додамо майонез (або сметану, або йогурт), плавлений сир, сіль і мелений чорний перець за смаком. Тоді ж можна додати спресований зубчик часнику або мелений сушений часник для пікантного смаку. Акуратно все перемішати.
2. Скибочки білого хліба (придбайте, по можливості, вже нарізаний) разрежем по діагоналі навпіл і викладемо на дошку або блюдо для подачі.
3. Рівномірно намажемо на хліб морквяну масу.
4. На морквяний шар викладемо скибочки оселедця, трохи обтрусивши їх від масла (по 2-3 шматочки на кожен бутерброд). Якщо ви придбали не пресерви, а тушку солоної риби, доведеться її спочатку очистити, видалити кістки і нарізати на шматочки.
5. Прикрасимо бутерброди свіжою зеленню петрушки або кропу і без зволікання подамо на стіл, щоб хлібна основі не розмокла.