Бутерброди з плавленим сиром і яйцем
Бутерброди - універсальна закуска на всі випадки життя, вони виручать господиню в самій скрутній ситуації: і вдома, і на природі.
Часником досить натерти хрустку скоринку підсушеного хліба. В якості основи широко використовують грінки. Хліб різних сортів можна нарізати трикутниками і викласти з них химерну кольорову мозаїку. Альтернативою майонезу може бути будь-який білий соус або сметана.
Готовий виріб можна прикрасити часточкою лимона, скибочкою маринованого огірка, блискучою пряної оливкою: фантазія дозволяє перетворити відкритий бутерброд в їстівне твір мистецтва.
Складові
- хліб - 150 г
- яйце куряче - 1 шт.
- плавлений сир - 1 шт.
- часник - 1 зубок
- кріп - 3 гілочки
- петрушка - 1 гілочка
- майонез - до смаку
- сіль за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Приготування
1. Не шкодуйте грошей на якісні плавлені сирки, інакше готова закуска не потішать вас своїм смаком. Можна взяти класичний плавлений сир або з будь-якими смаковими добавками. Подрібніть на середній або дрібній тертці. Якщо сирок досить м'який і погано натирається, злегка подморозьте його в морозильній камері. Помістіть в глибоку миску.
2. Зваріть яйця круто і натріть на середній терці.
3. Зубчик часнику пропустіть через прес, покладіть до решти інгредієнтів. Додайте трохи майонезу (можна використовувати замість нього сметану). Перемішайте до утворення однорідної консистенції.
4. Додайте дрібно нарізані гілочки кропу. Приправте меленим чорним перцем і сіллю. Перемішайте і спробуйте на смак. Відкоректуйте на свій розсуд.
5. Чорний або білий хліб наріжте шматочками довільної форми.
6. Змастіть хліб приготовленої масою.
7. Прикрасьте листком петрушки і за бажанням ягідкою журавлини.
бутерброди готові.