Бутерброди з буряком і оселедцем
З'єднання солодкої відвареного буряка і солоного оселедця ідеально для приготування бутербродів. Ця страва готується просто і швидко, якщо у під рукою є відварені овочі і пресерви - оселедець в олії. Такі бутерброди - кращий варіант для тих, хто любить салат «Оселедець під шубою», але не горить бажанням витрачати час і зусилля на те, щоб його приготувати. Подати їх можна як на святковий стіл, так і в будні з гарніром з відвареної або смаженої картоплі. Заправляти бурякову масу можна не тільки майонезом, а й сметаною або густим класичним йогуртом.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 1 відварна великий буряк
- пресерви, оселедець в олії, - кілька скибочок
- 1,5 ч. Л. майонезу
- сіль і перець за смаком
- зелень для подачі
Приготування
1. Відваримо протягом 30 хвилин буряк в шкірці, охолодіть, очистіть натремо на тертці з дрібними отворами в глибоку миску або салатник. Чим дрібніше натрете, тим смачніше будуть виглядати бутерброди. Буряк можна і не відварювати, а запекти в духовці при 180 градусах приблизно 20-25 хвилин і потім очистити і промити - користі буде набагато більше, так як в буряках залишиться весь сік і корисні вітаміни, мінерали.
2. Додамо в натерту масу майонез, сметану або йогурт, сіль і мелений чорний перець. Оселедець ж обов'язково спробуємо на смак, щоб упевнитися, що вона не дуже солона і можна додати сіль в бурякову масу. На цьому ж етапі можна додати і спресований зубчик часнику, якщо готуєте бутерброди для дорослих.
3. Разрежем хлібні скибочки по діагоналі, навпіл, на трикутники. Викладемо на кожен з них бурякову масу і акуратно розрівняти.
4. Зверху покладемо кілька скибочок оселедця, злегка обтрусивши їх від масла.
5. Прикрасимо бутерброди свіжою зеленню і відразу подамо до столу, поки хліб не розмокнув.