Картопляний суп з фрикадельками
Суп з фрикадельками - смачне першу страву з м'ясом. Фрикадельки можна готувати різними способами і з різних продуктів. Розглянемо рецепт картопляного супу з фрикадельками, які готуються просто і швидко з м'ясного фаршу з додаванням панірувальних сухарів.
складові
Для фрикадельок:
- м'ясний фарш (телятина) - 150 грам
- яйце куряче - 1 шт.
- панірувальні сухарі (пшеничні) - 2 ст. ложки
- сіль, спеції - за смаком
Для супу:
- картопля - 6-7 шт.
- морква - 1 шт.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- рисова вермішель - 200 грам
- сіль, спеції - за смаком
Як зварити суп з фрикадельками
1. Видаліть ножем шкірку з картоплі, потім помийте його добре, щоб не залишилося і сліду від бруду. Потім поріжте картоплю кубиками.
2. Очищену від шкірки свіжу моркву помийте під проточною водою. Вся пил повинна піти. Потім натріть моркву на дрібній тертці.
3. Очищений ріпчасту цибулю помийте і дрібно наріжте кубиками.
4. Поставте каструлю з підсоленою водою на середній вогонь. Коли вода закипить, викладіть картоплю, ріпчасту цибулю і моркву. Нехай варяться до напівготовності. Потім викладіть рисову вермішель в каструлю з супом.
5. Підготуйте м'ясний фарш, викладіть його в глибоку тарілку.
6. Яйце всколотіте в склянці, і додайте сіль, улюблені спеції.
7. Додайте куряче яйце в тарілку і добре перемішайте його з фаршем.
8. Засипте пшеничні панірувальні сухарі і знову перемішайте. Маса для фрикадельок готова! Можна ще за бажанням перемолоти половину ріпчастої цибулі і додати до фаршу. Так буде ще смачніше.
9. Сформуйте їх фаршу кульки невеликого розміру. Можна їх викласти на дощечку, а можна і відразу опускати в суп, якщо овочі вже майже готові.
Варіть фрикадельки до готовності. Потім спробуйте суп на сіль і, якщо це буде необхідно, тоді посоліть ще трохи. Якщо є бажання, тоді додайте улюблені спеції. Наприклад, чорний мелений перець.
Коли фрикадельки будуть готові, вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште суп на двадцять хвилин настоятися.
Картопляний суп з фрикадельками подавайте в теплому вигляді. Можна зверху посипати будь сушеної зеленню.