Суп з галушками
Суп з галушками - смачне і поживне перша страва. Його можна зробити з засмажкою і без. Розглянемо варіант, коли овочі кидаються в суп свіжими і не підсмаженими. Такий суп більш корисний для організму, і його можна дати дитині без будь-яких побоювань, так як він не зробить шкідливого впливу на шлунково-кишковий тракт. Які продукти вам будуть необхідні, і як зробити тісто для галушок?
складові
- картопля - 5-6 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- солодкий перець - ½ шт.
- сіль за смаком
- лавровий лист - 3-4 листочка
- кріп (сушений) - для смаку
Для тесту на галушки:
- молоко - 50 мл
- яйце куряче - 1 шт.
- борошно пшеничне - 5 ст. ложок з гіркою
- сіль - щіпка
Як варити суп з галушками
1. Поставте каструлю з водою на вогонь. Посоліть воду. Картопля очистіть від шкірки, добре вимийте і поріжте кубиками.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім сполосніть під проточною водою і наріжте дрібно кубиками.
3. Солодкий перець очистіть від насіння і видаліть ножем хвостик, потім промийте його добре і наріжте кубиками.
4. Морква поріжте як вам зручно. Можна кубиками, трикутниками, соломкою, квіточками.
5. Всі овочі викладіть в каструлю, коли вода закипить. У глибоку тарілку залийте молоко будь-якої жирності і вбийте одне куряче яйце.
6. Засипте пшеничне борошно і сіль.
7. Добре перемішайте тісто для галушок до однорідності, грудки повинні все піти. Можна використовувати віночок або міксер, якщо виделкою позбутися грудок не виходить.
8. Коли овочі будуть готові, акуратно чайною ложкою беріть тісто і різко викладайте його в каструлю. Робіть так, поки тісто не закінчиться.
Галушки повинні спливти вгору. Вони виходять ніжними і повітряними. Додайте, якщо потрібно, сіль і, якщо любите, спеції.
Обов'язково покладіть кілька лаврових листочків. Вимкніть вогонь через сім хвилин. Дайте супу настоятися близько п'ятнадцяти хвилин при закритій кришці. Потім налийте в тарілку і подайте до столу з хлібом, майонезом, сметаною і зеленню. Можна вже готовий суп притрусити сушеним кропом.