Гороховий суп з кров'яною ковбасою
Ви згодні, що найсмачніший гороховий суп - це гороховий суп з копченостями? Але чи дійсно це так? Можливо, після того, як ви приготуєте суп по цьому рецепту, раніше улюблений буде зміщений з п'єдесталу, а його місце займе саме такий ось гороховий суп з кров'яною ковбасою.
Є у цього супу дві родзинки. По-перше, це сама кров'яна ковбаса, що надає страві незвичайний смак. Так як смак горохового супу дуже яскравий, і не впізнати його просто неможливо, то і добавки для нього варто вибирати не менш цікаві. Кров'яна ковбаса підійде сюди якнайкраще: сильний смак і ніжна, кремова текстура створять відмінне поєднання з горохової основою.
Друга особливість - сама горохова основа. Всім відомо, як довго вариться горох. Хтось заздалегідь його замочує, хтось користується подрібненим горохом, але цей рецепт - ще простіше і швидше. Швидко зварити смачний і ароматний гороховий суп вийде завдяки тому, що для основи будуть використані горохові пластівці. Горох в складі таких пластівців вже пройшов певний етап приготування, а тому вам залишиться лише додати їх в суп, і вже через 5-10 хвилин в залежності від марки пластівців наваристий і густий суп буде готовий.
складові
- 6-8 шматочків кров'яної ковбаси
- 1 стакан горохових пластівців
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 30 грамів жирних вершків
- 1 ст. ложка рослинного масла для обсмажування кров'яної ковбаси
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
- зелень для подачі
Вихід готового продукту: 1 літр супу
Як приготувати суп з горохових пластівців
Очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю. Складіть його в каструлю, додайте лавровий лист і залийте водою.
Надішліть картопля на вогонь. Як тільки вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь.
Цим часом очистіть і дрібно наріжте цибулину і моркву.
Через 4-5 хвилин з того моменту, як картопля закипить, додайте в каструлю нарізані овочі.
Варіть суп ще хвилин 10, поки картопля не дійде практично до готовності. Як тільки це відбудеться, додайте в суп горохові пластівці.
Слідом додайте в суп вершки і варіть його ще 5-6 хвилин.
Готовий суп посоліть і поперчіть за смаком, а потім вимкніть вогонь і накрийте його кришкою. Дайте супу настоятися протягом 5-10 хвилин.
Окремо на рослинній олії обсмажте шматочки кров'яної ковбаси.
Розлийте ароматний суп по тарілках. У кожну тарілку покладіть по парі шматочків кров'яної ковбаси, доповніть блюдо свіжою зеленню і відразу ж подавайте його.