Гороховий суп з копченостями
Чи знайдеться хоч хто-небудь, хто не любить добре приготований гороховий суп? А якщо він ще й з пікантним ароматом копченостей? Так, такий суп - це класика, а тому рецепт горохового супу з копченостями повинен бути в арсеналі будь-якого, хто любить готувати. Насичений, густий аромат цієї страви неможливо сплутати з жодним іншим, а інтенсивний смак в поєднанні з оксамитової текстурою, отриманої завдяки развареному гороху, роблять такий суп кандидатом номер один на ваш наступний кулінарний візит.
Такий суп дуже простий і за своїм складом, і з приготування. Але є і пара хитрощів, здатних зробити його максимально смачним. Так, щоб суп вийшов наваристим, а горох добре розварився, не пошкодуйте часу на його приготування - готуйте горох до тих пір, поки він практично не розпадеться, і лише потім додавайте в суп інші інгредієнти. Обов'язково варіть горох без солі, інакше всі старання обернуться довгим і болісним процесом варіння, в результаті якого горох так і залишиться цілим.
Крім того, надати горохового супу більш насичений смак можна не тільки за допомогою копченостей - доповніть їх невеликим шматком курки для бульйону. Повірте, при такому поєднанні суп тільки виграє! І саме завдяки тому, що бульйон буде вже сам по собі мати разюче насичений смак, піджарку робити не потрібно - ви просто закладаєте всі необхідні інгредієнти в порядку черги. Дуже зручно, чи не так?
складові
- 150 грамів гороху (половинками або колотого)
- 1 курячий каркас (можна замінити 1 стегенцем)
- 250 грамів копченої грудинки або 300 грамів копчених реберець
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
- зелень для подачі
Вихід готового продукту: дволітрова каструля
Як приготувати гороховий суп з копченостями
Курячий каркас залийте холодною водою так, щоб він був їй покритий.
Надішліть каструлю на вогонь. Коли бульйон закипить, ретельно зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму.
Слідом додайте в бульйон горох.
Варіть бульйон до тих пір, поки горох практично не розвариться. Скільки це займе часу - залежить від гороху.
Потім вийміть каркас з бульйону, але поки не викидайте - дайте йому трохи охолонути.
Наріжте грудинку невеликими порційними шматочками, а якщо ви використовуєте реберця, то розріжте їх поштучно.
Надішліть копченості в бульйон. При необхідності долийте в бульйон води.
Очистіть і наріжте кубиками картоплю. Надішліть його в суп.
Наріжте дрібно цибулину, а морква - кубиками розміром близько 5 мм. Надішліть ці овочі в суп разом з лавровим листом через 5-7 хвилин після картоплі.
Варіть суп близько 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Тепер можна посолити і поперчити гороховий суп до смаку.
З курячого каркаса зніміть залишки м'яса і відправте їх у суп в самому кінці приготування.
Готовому горохового супу з копченостями потрібно постояти під кришкою близько 15 хвилин, щоб настоятися. Після чого блюдо можна подавати.