» » Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями


Гороховий суп з копченостями

Чи знайдеться хоч хто-небудь, хто не любить добре приготований гороховий суп? А якщо він ще й з пікантним ароматом копченостей? Так, такий суп - це класика, а тому рецепт горохового супу з копченостями повинен бути в арсеналі будь-якого, хто любить готувати. Насичений, густий аромат цієї страви неможливо сплутати з жодним іншим, а інтенсивний смак в поєднанні з оксамитової текстурою, отриманої завдяки развареному гороху, роблять такий суп кандидатом номер один на ваш наступний кулінарний візит.

Такий суп дуже простий і за своїм складом, і з приготування. Але є і пара хитрощів, здатних зробити його максимально смачним. Так, щоб суп вийшов наваристим, а горох добре розварився, не пошкодуйте часу на його приготування - готуйте горох до тих пір, поки він практично не розпадеться, і лише потім додавайте в суп інші інгредієнти. Обов'язково варіть горох без солі, інакше всі старання обернуться довгим і болісним процесом варіння, в результаті якого горох так і залишиться цілим.

Крім того, надати горохового супу більш насичений смак можна не тільки за допомогою копченостей - доповніть їх невеликим шматком курки для бульйону. Повірте, при такому поєднанні суп тільки виграє! І саме завдяки тому, що бульйон буде вже сам по собі мати разюче насичений смак, піджарку робити не потрібно - ви просто закладаєте всі необхідні інгредієнти в порядку черги. Дуже зручно, чи не так?

складові

  • 150 грамів гороху (половинками або колотого)
  • 1 курячий каркас (можна замінити 1 стегенцем)
  • 250 грамів копченої грудинки або 300 грамів копчених реберець
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком
  • зелень для подачі

Вихід готового продукту: дволітрова каструля

Загрузка...

Як приготувати гороховий суп з копченостями

Курячий каркас залийте холодною водою так, щоб він був їй покритий.

Заливаємо курку водою

Надішліть каструлю на вогонь. Коли бульйон закипить, ретельно зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму.

Знімаємо з бульйону піну

Слідом додайте в бульйон горох.

додаємо горох

Варіть бульйон до тих пір, поки горох практично не розвариться. Скільки це займе часу - залежить від гороху.

Потім вийміть каркас з бульйону, але поки не викидайте - дайте йому трохи охолонути.

Варимо до тих пір, поки горох не розвариться

Наріжте грудинку невеликими порційними шматочками, а якщо ви використовуєте реберця, то розріжте їх поштучно.

Нарізаємо копчену грудинку

Надішліть копченості в бульйон. При необхідності долийте в бульйон води.

додаємо копченості

Очистіть і наріжте кубиками картоплю. Надішліть його в суп.

нарізаємо картопля

Наріжте дрібно цибулину, а морква - кубиками розміром близько 5 мм. Надішліть ці овочі в суп разом з лавровим листом через 5-7 хвилин після картоплі.

Нарізаємо цибулю та моркву

Варіть суп близько 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Тепер можна посолити і поперчити гороховий суп до смаку.

З курячого каркаса зніміть залишки м'яса і відправте їх у суп в самому кінці приготування.

Додаємо куряче м'ясо

Готовому горохового супу з копченостями потрібно постояти під кришкою близько 15 хвилин, щоб настоятися. Після чого блюдо можна подавати.

Суп з гороху з копченостями

Радимо прочитати

Як приготувати нут з помідорами
Якщо ви ще не знайомі з таким продуктом, як нут (або баранячий горох), поспішіть з ним познайомитися! Адже з нього виходять дуже смачні другі страви, салати і закуски. Крім того, нут славиться
Гороховий суп з кров'яною ковбасою
Ви згодні, що найсмачніший гороховий суп - це гороховий суп з копченостями? Але чи дійсно це так? Можливо, після того, як ви приготуєте суп по цьому рецепту, раніше улюблений буде зміщений з

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки