Салат з нуту з йогуртом, зеленою цибулею і лаймом
Не знаєте, що приготувати з нуту? Спробуйте просте і чудове блюдо - салат з нутом, зеленою цибулею і натуральним йогуртом. Це ароматне, в міру гостре ласощі, від якого ви не наберете зайві кілограми, а все тому, що нут здатний нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. З бобових продуктів нут вважається одним з найцінніших, так як саме в ньому міститься збалансована кількість мінералів, вітамінів, а також амінокислот. За смаком нут нагадує горох, по суті це і є горох, тільки турецька (або баранячий), і він м'якше і навіть ніжніше.
складові
- нут - 0.5 склянки
- натуральний йогурт без добавок (найкраще грецький) - 100г
- пір'я зеленої цибулі - 2-3 шт.
- кардамон, чорний перець горошком, зіра, кмин
- сік лайма - 0.5 ч. ложки
- цедра лайма - для прикраси
Приготування салату з нутом
1. Щоб швидко зварити нут, треба замочити його на ніч холодною водою. Потім холодну воду злити, залити нут окропом, варити на повільному вогні приблизно 25-35 хвилин, пробуємо готовність нуту на смак. Взагалі нут варять приблизно годину, але за цей час він перетвориться в пюре, а для салату нам знадобляться цілі горошинки, тому час варіння скорочено вдвічі.
2. Готовий нут відкидаємо на друшляк, промити його не потрібно. Ми залишаємо, щоб охолонув.
3. У цей час можна приготувати йогуртовий заправку для салату. З'єднуємо йогурт з соком лайма і спеціями, акуратно перемішуємо, пробуємо на смак. Важливо взяти саме натуральний нежирний йогурт, без будь-яких добавок.
4. Промиваємо зелена цибуля, дрібно нарізаємо його, бажано використовувати тільки зелену частину цибулі, тобто пір'я.
5. З'єднуємо нут, цибулю і заправку з йогурту. Перемішуємо, за бажанням додаємо ще трохи йогурту або спецій.
Для прикраси готового салату використовуємо цедру лайма, вона додасть страві нотки свіжості і легкий цитрусовий аромат. Рекомендується готувати невеликі порції нуту з йогуртом, щоб не залишати його на зберігання в холодильнику.
До речі, якщо у вас залишилася частина відвареного нуту, ви можете його злегка посолити, полити оливковою олією і є просто так, без інших добавок.
Смачного!