Салат із зеленою цибулею і яйцем
Простий салат з варених яєць і зеленої цибулі можна віднести до своєрідних холодних закусок, так як він подається не тільки в салатник, а й на невеликих шматочках чорного хліба. Хоча цей нехитрий рецепт давно знайомий багатьом, все ж знаходяться і ті, хто буде раптово здивований поєднанням хрустких цибульних пір'їнок з вареними курячими яйцями. Набір інгредієнтів мінімальний, але результат виходить чудовий, при цьому швидкий і доступний кожному.
Інгредієнти на 4 порції
- яйце куряче - 4-5 шт.
- зелена цибуля - пучок
- майонез салатний - близько 100 г
- сіль - досить щіпки
- перець - за смаком
Як приготувати салат з зеленою цибулею і яйцем
Яйця відварюємо круто. Заливаємо їх холодною водою, злегка солимо, варимо 12 хвилин на середньому вогні. Даємо їм повністю охолонути в холодній воді (щоб трохи прискорити процес, можна пару раз «оновити» воду).
Білу частину свіжого зеленого лука очищаємо ножем, потім промиваємо та нарізаємо і білу, і зелену частину цибулі. Намагаємося нарізати середніми кільцями.
Очищаємо остиглі курячі яйця від шкаралупи, нарізаємо їх середніми кубиками ножем або зручною яйцерезка.
Перемішуємо в салатник яйця із зеленою цибулею, додаємо дрібку солі (більше не потрібно, адже блюдо заправляється майонезом), трохи чорного або білого меленого перцю.
Заправляємо салат густим майонезом. Для противників майонезних заправок можна порекомендувати оливкову або соняшникову олію, з яким блюдо теж непогано «звучить». Або можна замінити майонез сметаною або йогуртом без добавок.
Залишилося подумати про сервіровці страви. Найпростіше - подати його в невеликому салатнику. Якщо ж хочете подати салат по-особливому, тоді оформляйте його у вигляді закуски на шматочках хліба. До речі, через зеленої цибулі в складі цей салат не любить довгого очікування, тому віднесіть його на стіл відразу після приготування.