Бутерброди з хамсою
Бутерброди з хамсою - швидке і смачна страва, яке підходить як для святкового, так і для повсякденного столу. У цій закусці скибочки свіжого чорного хліба з апетитною хрусткою скоринкою чудово поєднуються з сріблястою слабосоленої хамсою і ніжними перепелиними яйцями. Дрібно нарізані пір'я ароматного зеленого цибульки гармонійно вписуються в цю композицію, надаючи страві додаткові відтінки смаку.
Складові
- хамса слабосолона - 12 шт.
- хліб чорний - шматочок вагою 120-130 г
- яйце перепелине - 4 шт.
- цибуля зелена - кілька пір'я
Час приготування: 20 хв.
Кількість бутербродів - 4 шт.
Приготування
1. Яйця занурте в каструльку з прохолодною водою, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Після чого окріп злийте, а яйця відразу ж залийте холодною водою і залиште на 5 хвилин.
2. Тим часом вимийте, обтрусіть від води і дрібно наріжте зелену цибулю.
3. Остигнули перепелині яйця очистіть від шкаралупи і розріжте кожне уздовж на 4 частини.
4. Хліб розріжте на 4 скибочки товщиною приблизно 1 см.
5. У хамси видаліть голови і хвостики, вийміть нутрощі і хребет.
6. Всі продукти підготовлені, залишилося тільки зібрати бутерброди. На кожну скибочку хліба покладете по 3 рибки.
7. На хамсу помістіть по 4 кружечка яєць, а зверху посипте кільцями зеленої цибулі.
8. Бутерброди з хамсою готові. Подавайте їх до столу і пригощайте гостей і домочадців.
Господині на замітку
Для більш насиченого смаку можна змастити скибочки хліба тонким шаром вершкового масла.Поряд з зеленою цибулею можна посипати бутерброди дрібно нарізаною зеленню петрушки.