Салат «Мімоза» з сайра
Сьогодні існують мільйони рецептів різних салатів. Готуючись до свята, в пошуках нових цікавих рецептів ми не забуваємо приготувати і парочку вже відомих і улюблених. Салат «Мімоза» - це один з улюблених рибних салатів для святкового столу. Мабуть, зрівнятися з ним може хіба що «Оселедець під шубою». Секрет його популярності в тому, що готується він легко, швидко і з дуже доступного списку інгредієнтів. Тому й полюбився він так сильно ще десятиліття тому.
складові
- 1 банка консервованої сайри
- 3 середнього розміру картоплини
- 3 яйця
- 1 велика морква
- майонез
- трохи зеленої цибулі для прикраси
Замість сайри для салату також підійдуть і інші рибні консерви: сардини, скумбрія, тунець, горбуша.
Рецепт салату «Мімоза» з сайра
Для початку необхідно відварити овочі та яйця. Яйця варіть 10 хвилин з моменту закипання, а готовність овочів перевіряйте, проколів їх ножем. Коли яйця і овочі зваряться, залийте їх холодною водою і дайте охолонути.
Потім картопля очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
Покладіть шар картоплі в форму (або порційні салатники), зверху змастіть його майонезом.
Потім розімніть виделкою рибні консерви і покладіть шар риби.
Рибний шар також змастіть майонезом.
Потім натріть на тертці моркву і покладіть наступним шаром.
Яйця очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків. Білки натріть на тертці і покладіть їх на салат.
Шар білків змастіть більш товстим шаром майонезу.
Жовтки розімніть вилкою. Зверху присипте салат шаром подрібнених жовтків і прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.
Дайте салату «Мімоза» просочитися протягом 8-10 годин в холодильнику. За цей час рибний сік і майонез зроблять салат дуже соковитим.