Салат "Цезар" з креветками
«Цезар» і сьогодні залишається одним з найулюбленіших святкових салатів. Але класична варіація салату «Цезар» з куркою з комбінацією давно знайомих смаків вже злегка набридла. Якщо ви хочете здивувати свої близьких, приготуйте салат «Цезар» з незвичайними інгредієнтами, замінивши курку на настільки улюблені і святкові креветки. Найніжніші, ароматні, вони прекрасно доповнять інші компоненти і розкриють нові грані добре відомого салату. Легкий, хрусткий, апетитний і розкішний «Цезар» з креветками по праву претендує на звання самого модного святкового салату!
Інгредієнти (на 2 порції салату)
- салат «Ромен» - 4-5 аркушів
- жовток 1 яйця
- лимонний сік - 1 ч. ложка
- дижонская гірчиця - 2 ст. ложки
- оливкова олія - 1.5 ст. ложки
- твердий сир (або ж пармезан) - 60г
- креветки - 100-150г
- батон або багет для сухариків - 100г
- горіхи - 2 шт.
- бальзамик - 0.5 ст. ложки
- сіль і спеції - на ваш смак
Рецепт салату «Цезар» з креветками
Свіже листя салату «Ромен» промиваємо холодною водою. Ці листочки хрусткі і соковиті, чимось нагадують салат «Айсберг». Рвемо листя і укладаємо на дно тарілки або УБМБФОЙЛБ. Злегка солимо їх і поливаємо маслом.
Для соусу розтираємо жовток одного яйця з дрібкою солі до білого, потім туди видавлюємо сік лимона і додаємо діжонську гірчицю. Спеціями ви можете приправити соус на свій смак.
Збийте інгредієнти віночком. У рецепті-оригіналі ще використовується вустерский соус, який досить складно зустріти у нас в продажу. Тому, якщо знайдете його - додавайте, а якщо немає, тоді замініть бальзаміком.
Тепер в соус можна додати дрібно натертий твердий сир (або пармезан, якщо любите), перемішати соус. Частина сиру залишаємо для того, щоб посипати їм готову страву.
Заправляємо листя салату соусом.
Для «Цезаря» знадобляться смачні сухарики (крутон), їх готуємо на сковорідці. На повільному вогні підсушують невеликі шматочки-кубики багета або батона.
Що стосується креветок, то їх потрібно тільки очистити: відриваємо голови і знімаємо панцир. Якщо ж у вас сирі морепродукти - попередньо відваріть їх протягом 10-15 хвилин в злегка підсоленій воді.
На листя Ромен викладаємо сухарики і креветки, ще раз поливаємо соусом, кришимо очищені горішки.
Перед подачею «Цезаря з креветками» до столу посипте його гостю натертого сиру. Сервіровку не відкладайте на потім, найкраще відразу його піднести гостям або домочадцям. Цей салат не любить довгого очікування і втрачає свою привабливість досить швидко.