» » Салат "Цезар" з креветками

Салат "Цезар" з креветками


«Цезар» і сьогодні залишається одним з найулюбленіших святкових салатів. Але класична варіація салату «Цезар» з куркою з комбінацією давно знайомих смаків вже злегка набридла. Якщо ви хочете здивувати свої близьких, приготуйте салат «Цезар» з незвичайними інгредієнтами, замінивши курку на настільки улюблені і святкові креветки. Найніжніші, ароматні, вони прекрасно доповнять інші компоненти і розкриють нові грані добре відомого салату. Легкий, хрусткий, апетитний і розкішний «Цезар» з креветками по праву претендує на звання самого модного святкового салату!

Салат «Цезар» з креветками - рецепт з фото

Інгредієнти (на 2 порції салату)

  • салат «Ромен» - 4-5 аркушів
  • жовток 1 яйця
  • лимонний сік - 1 ч. ложка
  • дижонская гірчиця - 2 ст. ложки
  • оливкова олія - ​​1.5 ст. ложки
  • твердий сир (або ж пармезан) - 60г
  • креветки - 100-150г
  • батон або багет для сухариків - 100г
  • горіхи - 2 шт.
  • бальзамик - 0.5 ст. ложки
  • сіль і спеції - на ваш смак

Рецепт салату «Цезар» з креветками

Свіже листя салату «Ромен» промиваємо холодною водою. Ці листочки хрусткі і соковиті, чимось нагадують салат «Айсберг». Рвемо листя і укладаємо на дно тарілки або УБМБФОЙЛБ. Злегка солимо їх і поливаємо маслом.

Загрузка...

Викладаємо листя салату

Для соусу розтираємо жовток одного яйця з дрібкою солі до білого, потім туди видавлюємо сік лимона і додаємо діжонську гірчицю. Спеціями ви можете приправити соус на свій смак.

Збийте інгредієнти віночком. У рецепті-оригіналі ще використовується вустерский соус, який досить складно зустріти у нас в продажу. Тому, якщо знайдете його - додавайте, а якщо немає, тоді замініть бальзаміком.

Збиваємо заправку для салату

Тепер в соус можна додати дрібно натертий твердий сир (або пармезан, якщо любите), перемішати соус. Частина сиру залишаємо для того, щоб посипати їм готову страву.

Додаємо сир в соус для салату

Заправляємо листя салату соусом.

Поливаємо листя салату соусом

Для «Цезаря» знадобляться смачні сухарики (крутон), їх готуємо на сковорідці. На повільному вогні підсушують невеликі шматочки-кубики багета або батона.

Підсушуємо шматочки хліба

Що стосується креветок, то їх потрібно тільки очистити: відриваємо голови і знімаємо панцир. Якщо ж у вас сирі морепродукти - попередньо відваріть їх протягом 10-15 хвилин в злегка підсоленій воді.

На листя Ромен викладаємо сухарики і креветки, ще раз поливаємо соусом, кришимо очищені горішки.

Викладаємо сухарики і креветки

Перед подачею «Цезаря з креветками» до столу посипте його гостю натертого сиру. Сервіровку не відкладайте на потім, найкраще відразу його піднести гостям або домочадцям. Цей салат не любить довгого очікування і втрачає свою привабливість досить швидко.

Як зробити салат «Цезар» з креветками

Радимо прочитати

Салат-мікс з черрі
Легкий овочевий салат можна запросто приготувати з міксу різних видів салату, помідорів чері і ще декількох доступних інгредієнтів. Салат виходить смачним, красивим і по суті пісним. Навіть якщо ви
Салат з сьомгою і креветками
Салатів з креветками і різною рибою існує безліч. І заправка в них різна: від лимонного соку до складних соусів з різними інгредієнтами. Я ж пропоную приготувати нескладний, але дуже смачний салат з
Салат з мідіями
Рецепти салатів з морепродуктами (мідії, кальмари, креветки, восьминогами) користуються особливою популярністю, тому що в більшості своїй вони без майонезу, а доступність багатьох компонентів таких

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки