Салат Цезар з куркою
Як і багато оригінальні страви, сучасний салат «Цезар» багато чим відрізняється від класичного рецепту, винайденого американським кухарем Цезарем Кардіні в день незалежності США 1924 року, коли потрібно було нагодувати відвідувачів ресторану, а продукти були вже під кінець. В оригінальному рецепті салату зовсім немає м'яса, а лише пшеничні сухарики, листя салату Ромен, тертий сир Пармезан і заправка, нагадує майонез. Тож не дивно, що в нашій країні прижився аналог рецепта - салат «Цезар» з куркою.
Інгредієнти (на 4 порції)
для салату:
- салат Айсберг - 200г
- батон - 100г
- філе курячої грудки - 200г
- сир - 50г
- часник - 1 зубчик
- масло для смаження сухариків - 3 ст.л.
- масло для смаження курки - 1 ст.л.
для заправки:
- курячі яйця - 2 шт.
- часник - 1 зубчик
- гірчиця - 2 ч.л.
- оливкова олія - 5 ст.л.
- чорний мелений перець - 1 щіпка
- лимон - 0,5 шт.
- сіль - 1 щіпка
Приготування сухариків для салату
Батон нарізаємо на кубики.
Часник видавлюємо через прес або натираємо на дрібній тертці. В окремій мисці змішуємо часник і 3 ст.л. рафінованої олії.
На сухій сковороді, безперервно помішуючи, обсмажуємо кубики батона до золотистого кольору. Потім влийте масло з часником і продовжуйте помішувати - в першу чергу засмажити крихти від батона, але якщо ви виллє масло з самого початку, за весь час смаження у вас підгорить часник, а це більш непривабливо, ніж засмаглі крихти. Рекомендуємо по можливості викладати кубики батона вже без крихт або використовувати вчорашній батон.
Як приготувати заправку для салату «Цезар»
Відварюємо яйця протягом 10 хвилин після закипання води.
Коли яйця зварилися, можна приступати до приготування заправки для салату: в невеликій мисці з'єднуємо 2 варені жовтки, натертий на тертці часник, гірчицю, сіль і перець. Розтираємо все виделкою.
Видавлюємо сік половини лимона і додаємо оливкова олія. Інтенсивно збиваємо все виделкою або блендером. Заправка до салату готова.
Приготування салату «Цезар» з куркою
Філе грудки розрізаємо вздовж на дві частини, отримані пласти солимо і перчимо до смаку. Викладаємо куряче філе в розігріте на сковорідці масло, обсмажуємо на середньому вогні до готовності, приблизно 4-5 хвилин для кожної сторони.
Починаємо збирати салат (для наочності будемо робити це порційно).
Спочатку викладаємо гірку салатного листя, які попередньо потрібно порвати руками.
Викладаємо курку, нарізану кубиками.
Зверху кладемо пшеничні сухарики.
Поливаємо заправкою.
Присипаємо салат «Цезар» сиром, натертим на крупній тертці.