Салат «Гранатовий браслет» з куркою
Салат «Гранатовий браслет» - надзвичайно популярна закуска для святкового столу. Він виглядає дуже ефектно, а от продукти в його складі зовсім прості, та й купити їх можна практично цілий рік. Як і багато популярних страви, цей салат має безліч варіантів. Кожен, хто періодично готує цей салат, привносить щось своє в рецепт: хтось додає горіхи, хтось гриби або маринована цибуля. У цьому рецепті «Гранатовий браслет» з куркою в його склад входить картопля, морква, буряк, яйця і соковитий, солодкий гранат. Саме зерна граната надають цьому салату його неповторний смак.
складові
- 1 куряча ніжка
- 1 велика картоплина
- 1 велика морква
- 1 середніх розмірів буряк
- 3 яйця
- зерна половини граната
- майонез для перемазиванія
- трохи солі
- пара лаврових листочків (для варіння курки)
Як приготувати салат «Гранатовий браслет»
Гарненько помийте овочі, складіть їх в каструлю. Туди ж відправте яйця. Залийте це все холодною водою і поставте відварюватися. Яйця зваріть круто (10 хвилин з моменту закипання), а готовність овочів перевіряйте ножем і діставайте їх з каструлі в міру приготування.
Курку теж залийте водою, посоліть і додайте лавровий лист. Варіть м'ясо 40 хвилин.
Коли всі інгредієнти будуть готові, приступайте до приготування салату. Спочатку очистіть і натріть на крупній тертці картопля.
У центр великої тарілки поставте склянку і викладіть натерту картоплю кільцем навколо склянки. Зверху змастіть картопля шаром майонезу.
Далі натріть і викладіть шар моркви.
Морква також змастіть майонезом, після чого відокремте м'ясо курки від кісток. Наріжте куряче м'ясо невеликими шматочками і акуратно покладіть його поверх моркви.
Після курки слід шар нарізаних яєць, який також змастіть майонезом.
Потім очистіть і натріть буряк. Покладіть її на салат.
Буряковий шар змастіть майонезом рясніше, ніж всі попередні шари. На завершення очистіть гранат і акуратно дістаньте зерна. Зерна рівномірно розкладіть по салату.
Акуратно вийміть склянку з середини салату.
Найкраще приготувати салат «Гранатовий браслет» заздалегідь - годин за 6-8 до подачі. Тоді він просочиться і настоїться, і обов'язково порадує вас і ваших гостей своїм неповторним смаком!