Салат «Гніздо глухаря»
«Гніздо глухаря» - це по-справжньому святковий салат. Виглядає він дуже ефектно і зможе здивувати і порадувати будь-якого гостя, кожен захоче спробувати таке «гніздечко». Родзинкою салату, як ви напевно вже зрозуміли, є його унікальна подача: салат викладають плоскою гіркою, а зверху прикрашають дуже тонко нарізаним і підсмаженим картоплею, завдяки чому він стає дуже сильно схожим на справжнє пташине гніздо. Щоб підсилити цей ефект, в середину такого гнізда укладаються «яйця» з жовтків і зелені.
Сам склад салату «Гніздо глухаря» може бути різним і залежить від ваших смакових пристрастей. Пропонуємо вам приготувати один з базових варіантів - обов'язково спробуйте!
складові
- 1 куряче філе
- 150-200 грамів маринованих шампіньйонів
- 3 яйця
- 2 великих картоплини
- 1 огірок
- 1 плавлений сирок
- 1 ст. ложка майонезу
- 1 ст. ложка сметани
- 1 зубчик часнику
- зелень (петрушка, зелена цибуля)
- рослинна олія
Рецепт салату «Гніздо глухаря»
В першу чергу поставте відварюватися куряче філе і яйця. Філе варіть з моменту закипання 25-30 хвилин, а яйця - 10 хвилин.
Тепер підготуйте картопля - завдяки йому салат і придбає необхідний зовнішній вигляд. Очистіть картопля від шкірки і натріть його на крупній тертці. Якщо у вас є терка для корейської моркви, натріть картоплю з її допомогою.
Покладіть картоплю на паперовий рушник і промокніть його, щоб пішла зайва волога і в процесі обсмажування шматочки не злипалися.
Налийте в сковороду товстий шар масла. Коли масло добре прогріється, обсмажуйте в ньому картопля невеликими порціями, трохи помішуючи - так кожну скибочку буде плавати сам по собі. Обсмажувати необхідно до золотистого кольору.
Коли картопля буде готовий, викладіть його на тарілку, покриту паперовим рушником або серветкою, щоб вона ввібрала зайве масло.
Зварені яйця залийте холодною водою і дайте їм охолонути, після чого очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків.
Жовтки розімніть вилкою. Додайте до них натертий на самій дрібній тертці плавлений сирок. Щоб сирок було зручніше натирати, покладіть його перед цим на 30-40 хвилин в морозильну камеру.
Зелень дрібно наріжте. Всипте половину нарізаної зелені до жовтків, а також додайте 1 чайну ложку майонезу.
Масу добре перемішайте. Вона повинна вийти в'язкою, тому що саме з неї будуть виготовлятися «яйця глухаря». Трохи намочіть руки і скачайте з маси довгасті кульки. Покладіть їх на тарілку і відправте на холод, щоб вони трохи схопилися.
Тепер наріжте кубиками інгредієнти для самого салату: куряче філе, гриби, огірок і яєчні білки.
Підготуйте соус для заправки салату: змішайте майонез, сметану, дрібно порубаний часник і трохи солі з перцем за смаком. Заправте цим соусом салат.
Покладіть салат на велике блюдо, надавши йому форму плескатої горочки.
Зверху по зовнішньому краю обліпили салат обсмаженою картоплею.
Центр салату «Гніздо глухаря» присипте залишилася зеленню і покладіть туди кілька яєць, зроблених з жовтків і сирка. Решта «яйця» подайте на окремій тарілці - нехай кожен з гостей спробує.
Подавати салат до столу можна відразу.