Салат «Столичний» з куркою
Салат «Олів'є» невіддільний від святкових застіль в кожному будинку, особливо новорічних, а словосполучення «тазик олів'є» хоча і жартівливе, але таке рідне і близьке кожному. Але буває таке, що і всіма обожнюваний класичний «Олів'є» з ковбасою може набриднути. У такому випадку вас точно виручить салат «Столичний» з куркою. За складом ці два салати дивно схожі, та й на смак вони майже як брати, недарма у салату «Столичний» прижилося і друга назва - «Олів'є» з куркою.
Салат «Столичний» можна назвати більш легким варіантом салату «Олів'є», тому що він готується на основі курячого філе, а не вареної ковбаси або шинки. До того ж, обов'язково припаде до душі рецепт салату «Столичний» і тим, хто не вживає майонез і вважає за краще заправляти салати сметаною, йогуртом або іншими, більш легкими і корисними заправками.
складові
- 2 штуки курячого філе
- 3 середніх картоплини
- 1 велика морква
- 4 яйця
- 0,5 банки зеленого горошку
- 3-4 маринованих огірка
- 3-4 ст. ложки натурального йогурту без ароматизаторів або нежирної сметани
- по дрібці солі і перцю
- трохи зелені для прикраси
Рецепт салату «Столичний» з куркою
Промийте куряче філе, залийте його холодною водою і відварити в підсоленій воді до готовності (25-30 хвилин), після чого остудіть.
Помийте картоплю і моркву. Разом з яйцями складіть їх в каструлю і варіть. Яйця вийміть через 10 хвилин після закипання, а картопля і морква варіть до м'якості.
Куряче філе наріжте невеликими кубиками - максимум 1 см.
З консервованого зеленого горошку злийте рідину.
Якщо у вас великі мариновані огірки, очистіть їх від шкірки і насіння, а якщо невеликі (типу корнішонів), то можна залишити цілими. Порубати огірки дрібними кубиками.
Очистіть і наріжте кубиками відварені картопля і морква.
Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки порубати кубиками, а жовтки розімніть вилкою.
Філе, картопля, морква, огірки, горошок і білки викладіть в глибоку миску і перемішайте.
До жовтків додайте йогурт, сіль і перець. Перемішайте заправку до однорідності.
Заправте салат желтково-йогуртовим соусом.
Викладіть порцію за допомогою сервіровки кільця або маленької піали, заповнивши її щільно салатом, а потім перевернувши на тарілку. Зверху присипте салат «Столичний» чорним меленим перцем і прикрасьте гілочкою зелені.