Рулет з лаваша з рибними консервами і огірком
Напевно всі знають і люблять салат з рибних консервів з яйцями, плавленим сирком і огірком. Це й не дивно: він такий простий, і приготувати його можна з підручних продуктів всього за 15-20 хвилин. Смак його одночасно і насичений рибний, і свіжий завдяки огірку.
А як вам варіант подачі такого салату в рулеті з лаваша? Така закуска завжди притягує погляди за святковим столом. Ще такий рулет завжди можна взяти з собою, щоб підкріпитися, якщо можливості повноцінно пообідати у вас не буде.
Завдяки тому, що в начинці використовуються соковиті інгредієнти, лаваш добре просочується і стає неймовірно ніжним, тому і вся закуска в цілому стає ніби тане.
складові
- 1 великий тонкий лаваш (круглий або прямокутний на ваш вибір)
- 1 банка рибних консервів (сардина, сайра, тунець, горбуша)
- 2 плавлених сирка
- 2 курячих яйця
- 1 огірок
- 1 невеликий пучок кропу
- 2 ст. ложки майонезу
Як приготувати рульот з лаваша з консервами
Відваріть круто яйця (10 хвилин з моменту закипання), після чого залийте холодною водою. Потім очистіть яйця від шкаралупи і натріть на дрібній тертці.
На такий же тертці натріть плавлені сирки. Змішайте яйця з сиром.
Нарубаєте пучок кропу і відправте його в яєчно-сирну масу. Туди ж додайте майонез. Вимішайте масу до однорідного пастоподібного стану.
Намажте лаваш масою, відступаючи від краю 4-5 см. Для цього дуже зручно використовувати кондитерський шпатель або силіконову лопатку.
Натріть на дрібній тертці огірок. З нього виділиться багато води, яку потрібно буде гарненько віджати.
Розподіліть огірок поверх шару з яєць і сирків з зеленню.
Рибні консерви розімніть вилкою, не зливаючи рідину.
Розкладіть на лаваші шар з рибних консервів. Постарайтеся зробити це рівномірно.
Підверніть бічні частини лаваша, потім скрутіть його в тугий рулет.
Щільно загорніть рулет з лаваша в харчову плівку.
Дуже зручно нарізати рулет з лаваша з начинкою з консервів, не знімаючи плівку. Вона як би утримує його і вміст вивалюється, а шматочки виходять рівними.