Салат з тріскою, сиром, яйцями, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт салату з тріскою і сиром від нашої читачки Юлії. Рецепт без покрокових фото, так як салат дуже простий, але не сумніваюся, що смачний! Принадність салату в тому, що він робиться з натуральної риби, а не консервованої, мені така ідея Юлії дуже сподобалася. Я до речі сама все думаю, який би зробити салат з відвареної на пару сьомгою?
Давайте в коментарях діліться рецептами салатів, де одним з інгредієнтів є відварна риба, що мене надихає, зроблю і отфотаю.
Далі слово Юлії.
"Рибні салати займають своє почесне місце на святковому столі після м'ясних. Вони більш легкі, ніжні, і за це, ми, жінки, любимо їх набагато більше, ніж з тією ж яловичиною, наприклад. У цьому салаті я використовувала філе тріски, білої морської рибки.
Звичайно ж, можна поступити набагато простіше і відкрити банку з рибними консервами, розім'яти їх виделкою прямо в цій тарі і додати в блюдо. Але погодьтеся, що салат з тріскою натуральної, трохи пахне морем, навіть після її заморозки, збереже свій незвичайний смак і корисні властивості цієї риби.
До того ж, нещодавно я вирішила харчуватися по-японськи, наскільки це можливо, звичайно, при відсутності моря поруч, а це означає – жодних консервів! Тільки справжня риба та інші натуральні продукти.
Інгредієнти на 3 порції салату з тріски, сиру і яєць: 500 г тріски (філе) 3 яйця 2 головки ріпчастої цибулі (середнього розміру) 50 г сиру Маасдам (з великими дірками) Зелена цибуля – кілька пір'я По пів пучка кропу і петрушки Майонез Сіль, перець за смаком
Рецепт рибного салату з тріскою і сиром
Розморозьте тріску і опустіть її у окріп, попередньо підсолений. Варіть в залежності від розміру філе – 10-15 хвилин. Більше не потрібно, тріска - рибка ніжна, і може просто розвалитися.
Вийміть з бульйону, остудіть і наріжте її невеликими шматочками.
Відваріть яйця, я варю їх завжди 8 хвилин, цього часу достатньо, щоб вони вийшли круто і не переварилися. Поставте їх під струмінь холодної води, так ми вб'ємо відразу двох зайців: яйця охолонуть, і потім їх буде легше очистити.
Сир натріть на середній терці, щоб вийшла не товста стружка, а легкі «пір'ячко».
Яйця натріть точно також. За бажанням, можна залишити трохи жовтка і білка окремо, щоб прикрасити салат, як на фото.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Потім раджу його обшпарити окропом, щоб він гіркотою і сирим присмаком не зіпсував весь смак салату.
Вимийте і наріжте всю зелень, залишивши кілька гілочок для прикраси.
Змішайте інгредієнти, посоліть їх і заправте майонезом. Можна додати для аромату трохи меленого білого перцю, чорний буде, напевно, резковат.
Викладіть масу на плоске блюдо, оформіть білком і жовтком. Якщо блюдо квадратне, то дуже зручно буде викласти маленькі гірочки по кутах. Прикрасьте зеленню і подавайте рибний салат з тріскою до столу.
Приємного апетиту!
8 березня привітання з 8 березня