Салат з яєчними рулетиками і шинкою - рецепт з покроковими фото
Цей салат спробувала у когось в гостях моя бабуся і все хотіла мене їм пригостити, заінтригувала, що салат дорогою, інгредієнтів мало, але дуже смачний і незвичайний. От я якось до неї прийшла, вона мені розповідала, що робити, я готувала.
В її салат входила тільки шинка і яєчні млинці (рулетики). І я згадала, що вже готувала схожий салат зі смаженими яєчними млинцями і грудинкою, але тільки тоді я посмажила всі яйця одним млинцем. Бабуля ж мені підказала, що з трьох яєць можна напекти штук 5-6 яєчних млинців.
Я і сама здивувалася, що таке можливо. потрібна якась маленька поварешка, щоб набирати в неї трохи взболтанных яєць, з-за білка це не дуже просто зробити, великий ополоник набирається або дуже мало, або відразу багато (білок примхливий тягнеться).
загалом, що багато говорити, дивіться нижче рецептик. Хоча ні, зачекайте.... Бабушкін салат то ми з'їли, а цей я готувала вже вдома і звичайно внесла свої зміни - додала обсмажені цибулю з морквою і зелений горошок, вийшло ще смачніше і за обсягом побільше.
Так що якщо ви вже готуєтесь до свят, дивіться новорічні салати, то цей салатик разом з моїм холодцем з свинячих ніжок, цілком гідний почесного місця на святковому столі :)
Інгредієнти для салату з яєчними млинцями, шинкою і зеленим горошком
Отже, щоб приготувати салат з яєчними рулетиками і шинкою (ковбасою) мені знадобилося:
яйця - 3 шт. шинка - 300 грам горошок зелений - 1 банку морква - 1 шт. цибуля - 1 головка майонез для заправки сушений орегано, сіль, перець, часник

Розбила в тарілку яйця, посолила їх трохи зовсім, висипала сушений орегано, трохи поперчила, збила виделкою. Можна нічого не додавати взагалі, тільки яйця і все.

Далі набираю трохи яєчної маси і тонким шаром виливаю на розпечену сковороду, яку я злегка змастила рослинним маслом. Прямо дном ополоника можна розподіляти яйце по сковороді. Блін не обов'язково повинен бути рівним, все одно його різати потім.

Смажити яєчні млинці треба з двох сторін буквально за кілька секунд до легкого зарум'янювання, Ось така стопка у мене вийшла.

Далі можна скачати їх в рулетики і порізати на тонкі смужки, але тоді вони будуть дуже довгі, тому я порізала млинці на 3 частини (3 смужки), склала їх стопкою і порізала на тоненькі смужечки, склала в тарілку.
Туди ж брусочками порізала шинку. А ось цибулю з морквою я заздалегідь злегка обсмажила на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Цибуля порізала довгими, тонкими смужками, а натерла моркву. Остудила і теж виклала в салатник.

Висипала зелений горошок, видавила пару часточок часнику, заправила майонезом і перемішала. Ось і все - салатик готовий. У мене ще ідея додати потім у нього яблуко, дуже вже полюбилися мені салати з яблуками, наприклад ось цей дуже раджу.
Дивіться мій розділ смачних і простих салатів на день народження.

