» » Пиріг «Равлик» з лаваша з сиром, сиром і зеленню

Пиріг «Равлик» з лаваша з сиром, сиром і зеленню


Пиріг «Равлик» - це дуже цікаве і інтригуючу назву страви, чи не так? Насправді це дуже простий у виконанні пиріг, але виглядає він ефектно - його сміливо можна подати навіть до святкового столу в якості закуски.

Пиріг «Равлик» з лаваша з сиром - рецепт з фото

Крім того, що пиріг-равлик готується дуже просто, вам не буде потрібно і великий перелік товарів, тому що його родзинка саме в зовнішньому вигляді. В якості основи пирога буде самий звичайний прісний лаваш, злегка змащений сумішшю сметани і яйця. Завдяки цьому лаваш буде більш пластичним і з ним буде легко працювати, а після приготування ця суміш допоможе йому зберігати свою цікаву, кумедну форму.

В якості начинки для пирога з лаваша вибрано класичне, безпрограшна комбінація сиру і зелені. До того ж, сирна частина складається з суміші твердого сиру і жирного сиру, що зробить начинку ніжніше. Що стосується зелені, то тут ви можете сміливо вибирати ту, яка вам до душі: можна віддати перевагу звичному поєднанню петрушки, кропу і зеленої цибулі, а можна додати базилік, кінзу, шпинат і навіть м'які стебла молодого часнику для пряного аромату.

Необхідні інгредієнти для пирога діаметром 20 см

  • 2 великих лаваша (близько 700 грамів за все)
  • 150 грамів твердого сиру
  • 100 грамів сиру
  • 1 яйце
  • по невеликому пучку петрушки, кропу і зеленої цибулі
  • 2-3 ст. ложки сметани
  • 3 ст. ложки молока
  • сіль, перець - за смаком
  • трохи рослинного масла для змащування форми

Рецепт пирога з лаваша з сиром, зеленню і сиром

Спочатку потрібно підготувати начинку для пирога. Для цього сир натріть на дрібній тертці і змішайте його з сиром.

Загрузка...

Змішуємо натертий сир з сиром

Гарненько перемішайте масу, щоб сир «розбився».

Наріжте зелену цибулю, дрібно порубати петрушку і кріп.

Змішайте сирну масу і зелень. Посоліть і поперчіть начинку за смаком. Ретельно перемішайте сирно-сирну начинку.

Додаємо до начинки зелень

В окремій невеликій мисці змішайте яйце і сметану. Перемішайте до однорідності.

Змішуємо яйце зі сметаною

Потім додайте молоко, щоб маса стала трохи рідшою і нею зручно було змащувати лаваш.

Розстеліть на столі лаваші, поклавши їх трохи внахлест.

розкладаємо лаваші

Змастіть всю поверхню лавашей частиною яєчно-сметанною маси.

Змащуємо лаваші яєчної сумішшю

Розподіліть по лаваш начинку, відступивши від країв по 3-4 см.

викладаємо начинку

Поверніть лаваш рулетом, а потім загорніть його в спіраль-равлика.

Форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії і покладіть в неї пиріг.

Згорнутий лаваш укладаємо в форму

Полийте зверху пиріг залишилася яєчно-сметанною сумішшю.

Випікайте пиріг-равлика в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яного кольору. Залежно від вашої духовки на це може знадобитися різна кількість часу, у нас це зайняло 30 хвилин.

Готовий пиріг з лаваша акуратно дістаньте з форми і наріжте на порції.

Пиріг з лаваша з сиром, сиром і зеленню - рецепт з фото

Така «Равлик» дуже смачна як в теплому вигляді, так і в холодному.

Радимо прочитати

Закуска в мексиканському стилі з лаваша
Чи знаєте ви, які відмінні риси мексиканської кухні? Вона дуже гостра, мегакалорійная і неймовірно смачна. А ще страви мексиканської кухні багато хто знає як дуже швидкі в приготуванні і нерідко в
Рулет з лаваша з сиром - рецепт з фото
Цей рецепт ідеальний для тих, хто не переносить сир в солодкому вигляді, а любить його саме в такому солоному варіанті з зеленню і часником - це така сирна начинка, яку можна намазувати на
Насипний яблучний пиріг в духовці з манкою і молоком - рецепт з покроковими фото
Дуже нам сподобався цей насипний яблучний пиріг - готується не складно, тісто заводити не треба (знахідка для тих, хто не любить з ним возитися), терті яблука пересипаються шарами сухою сумішшю, яка

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки