Пиріг «Равлик» з лаваша з сиром, сиром і зеленню
Пиріг «Равлик» - це дуже цікаве і інтригуючу назву страви, чи не так? Насправді це дуже простий у виконанні пиріг, але виглядає він ефектно - його сміливо можна подати навіть до святкового столу в якості закуски.
Крім того, що пиріг-равлик готується дуже просто, вам не буде потрібно і великий перелік товарів, тому що його родзинка саме в зовнішньому вигляді. В якості основи пирога буде самий звичайний прісний лаваш, злегка змащений сумішшю сметани і яйця. Завдяки цьому лаваш буде більш пластичним і з ним буде легко працювати, а після приготування ця суміш допоможе йому зберігати свою цікаву, кумедну форму.
В якості начинки для пирога з лаваша вибрано класичне, безпрограшна комбінація сиру і зелені. До того ж, сирна частина складається з суміші твердого сиру і жирного сиру, що зробить начинку ніжніше. Що стосується зелені, то тут ви можете сміливо вибирати ту, яка вам до душі: можна віддати перевагу звичному поєднанню петрушки, кропу і зеленої цибулі, а можна додати базилік, кінзу, шпинат і навіть м'які стебла молодого часнику для пряного аромату.
Необхідні інгредієнти для пирога діаметром 20 см
- 2 великих лаваша (близько 700 грамів за все)
- 150 грамів твердого сиру
- 100 грамів сиру
- 1 яйце
- по невеликому пучку петрушки, кропу і зеленої цибулі
- 2-3 ст. ложки сметани
- 3 ст. ложки молока
- сіль, перець - за смаком
- трохи рослинного масла для змащування форми
Рецепт пирога з лаваша з сиром, зеленню і сиром
Спочатку потрібно підготувати начинку для пирога. Для цього сир натріть на дрібній тертці і змішайте його з сиром.
Гарненько перемішайте масу, щоб сир «розбився».
Наріжте зелену цибулю, дрібно порубати петрушку і кріп.
Змішайте сирну масу і зелень. Посоліть і поперчіть начинку за смаком. Ретельно перемішайте сирно-сирну начинку.
В окремій невеликій мисці змішайте яйце і сметану. Перемішайте до однорідності.
Потім додайте молоко, щоб маса стала трохи рідшою і нею зручно було змащувати лаваш.
Розстеліть на столі лаваші, поклавши їх трохи внахлест.
Змастіть всю поверхню лавашей частиною яєчно-сметанною маси.
Розподіліть по лаваш начинку, відступивши від країв по 3-4 см.
Поверніть лаваш рулетом, а потім загорніть його в спіраль-равлика.
Форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії і покладіть в неї пиріг.
Полийте зверху пиріг залишилася яєчно-сметанною сумішшю.
Випікайте пиріг-равлика в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яного кольору. Залежно від вашої духовки на це може знадобитися різна кількість часу, у нас це зайняло 30 хвилин.
Готовий пиріг з лаваша акуратно дістаньте з форми і наріжте на порції.
Така «Равлик» дуже смачна як в теплому вигляді, так і в холодному.