Запіканка з кабачків з фаршем в лаваші
Що може бути простіше і легше запіканки? Солодка або солона, м'ясна або рибна, з макаронів, каші - фантазія кулінарів в приготуванні цієї страви просто не знає кордонів. Зазвичай запіканка - це продукт залишкової кулінарії, адже найчастіше її готують на основі залишків якихось страв. Наприклад, картопляного пюре або макаронів, ковбаси або м'яса. Але яку смачну запіканку можна приготувати, якщо спеціально задатися цим питанням! Причому буде досить лише невеликого, базового набору продуктів. І підтвердження цьому - наш рецепт запіканки з кабачків з фаршем.
В основі запіканки - ніжні і соковиті кабачки, а також м'ясний фарш. Ці два інгредієнти працюють разом просто чудово. Кабачки додадуть страві соковитість і легкість, а м'ясо - насиченість і яскравий смак. Крім кабачків і м'яса для отримання більш цікавого смаку знадобляться також цибулю, часник і морква - прекрасне овочеве поєднання для того, щоб зробити запіканку збалансованою. Витративши зовсім небагато часу на приготування, ви отримаєте ніжне і легке блюдо, яке порадує і своєї ситністю.
Є в цьому рецепті кабачкової запіканки з фаршем і своя особливість: підготовлена начинка - основна маса запіканки, що складається з овочів, - укладається в «обгортку» з лаваша. Завдяки цій хитрості запіканку буде зручно нарізати і брати її з собою, скажімо, на роботу в якості повноцінного обіду, в якому є і м'ясо, і овочі.
До речі, зверніть увагу на ще один цікавий рецепт: пиріг з лаваша «Равлик» з сирно-сирною начинкою.
складові
- 3 курячих стегна (м'ясо для приготування фаршу можна брати будь-який)
- 2 кабачка
- 1 цибулина
- 1 велика морква
- 1 зубчик часнику
- 1 великий лаваш
- 4 яйця
- 1 ст. ложка жирних вершків
- сіль, перець, суміш прованських трав за смаком
Вихід готового продукту: 4-6 порцій
Як приготувати запіканку з кабачків з фаршем в духовці
Курячі стегна помийте, обсушіть і видаліть кістки. Шкірку залиште.
На м'ясорубці подрібніть куряче м'ясо в фарш. Якщо у вас є можливість купити готовий хороший фарш, можна використовувати і його.
Сковороду гарненько розігрійте і Відведіть туди обсмажувати курячий фарш. Масло в сковороду при цьому лити не потрібно - так як шкіра з курки не було вилучено, вона буде віддавати жир, який в ній міститься. Цього жиру буде цілком достатньо.
Готуйте фарш на середньому вогні, перші кілька хвилин фарш потрібно постійно помішувати, щоб розбивати великі грудочки до більш однорідної текстури.
Наріжте великими шматочками кабачок, морква, цибуля.
Надішліть ці овочі разом з часником в блендер і гарненько подрібніть.
Коли курка ледь почне рум'яна, відправляйте до неї в сковороду овочеву масу.
Готуйте все, помішуючи, 5-7 хвилин. Начинку посоліть, поперчіть і приправте травами.
У форму для випічки прямокутного кексу укладіть лаваш таким чином, щоб він закрив дно, боки і ще залишився запас для верху.
Покладіть всередину «коробочки» з лаваша начинку з кабачка з фаршем.
Яйця злегка збовтайте і трохи посоліть.
Залийте яєчною масою начинку. Яйця - скріплює інгредієнт в цій запіканці.
Яєчна маса дійде практично до рівня верху начинки.
Тепер закрийте верх запіканки залишеним в запасі лавашем, перемазуючи кожен шар вершками.
Верхівку теж щедро змастіть вершками. Це не дасть лаваш пересохнути, а збереже його м'яким. Крім того, лаваш стане завдяки вершкам дуже рум'яним.
Надішліть запіканку з кабачків з фаршем в духовку, розігріту до 200 градусів. Готувати її слід протягом 30-35 хвилин.
Рекомендуємо ще один рецепт: кабачки, запечені з помідорами і сиром, - це дуже просте і смачне блюдо.