» » Запіканка з кабачків з фаршем в лаваші

Запіканка з кабачків з фаршем в лаваші


Запіканка з кабачків з фаршем в лаваші

Що може бути простіше і легше запіканки? Солодка або солона, м'ясна або рибна, з макаронів, каші - фантазія кулінарів в приготуванні цієї страви просто не знає кордонів. Зазвичай запіканка - це продукт залишкової кулінарії, адже найчастіше її готують на основі залишків якихось страв. Наприклад, картопляного пюре або макаронів, ковбаси або м'яса. Але яку смачну запіканку можна приготувати, якщо спеціально задатися цим питанням! Причому буде досить лише невеликого, базового набору продуктів. І підтвердження цьому - наш рецепт запіканки з кабачків з фаршем.

В основі запіканки - ніжні і соковиті кабачки, а також м'ясний фарш. Ці два інгредієнти працюють разом просто чудово. Кабачки додадуть страві соковитість і легкість, а м'ясо - насиченість і яскравий смак. Крім кабачків і м'яса для отримання більш цікавого смаку знадобляться також цибулю, часник і морква - прекрасне овочеве поєднання для того, щоб зробити запіканку збалансованою. Витративши зовсім небагато часу на приготування, ви отримаєте ніжне і легке блюдо, яке порадує і своєї ситністю.

Є в цьому рецепті кабачкової запіканки з фаршем і своя особливість: підготовлена ​​начинка - основна маса запіканки, що складається з овочів, - укладається в «обгортку» з лаваша. Завдяки цій хитрості запіканку буде зручно нарізати і брати її з собою, скажімо, на роботу в якості повноцінного обіду, в якому є і м'ясо, і овочі.

До речі, зверніть увагу на ще один цікавий рецепт: пиріг з лаваша «Равлик» з сирно-сирною начинкою.

складові

  • 3 курячих стегна (м'ясо для приготування фаршу можна брати будь-який)
  • 2 кабачка
  • 1 цибулина
  • 1 велика морква
  • 1 зубчик часнику
  • 1 великий лаваш
  • 4 яйця
  • 1 ст. ложка жирних вершків
  • сіль, перець, суміш прованських трав за смаком

Вихід готового продукту: 4-6 порцій

Як приготувати запіканку з кабачків з фаршем в духовці

Курячі стегна помийте, обсушіть і видаліть кістки. Шкірку залиште.

Загрузка...

Видаляємо кістки з курячих стегенець

На м'ясорубці подрібніть куряче м'ясо в фарш. Якщо у вас є можливість купити готовий хороший фарш, можна використовувати і його.

За допомогою м'ясорубки подрібнюємо курку в фарш

Сковороду гарненько розігрійте і Відведіть туди обсмажувати курячий фарш. Масло в сковороду при цьому лити не потрібно - так як шкіра з курки не було вилучено, вона буде віддавати жир, який в ній міститься. Цього жиру буде цілком достатньо.

Готуйте фарш на середньому вогні, перші кілька хвилин фарш потрібно постійно помішувати, щоб розбивати великі грудочки до більш однорідної текстури.

Обсмажуємо курячий фарш

Наріжте великими шматочками кабачок, морква, цибуля.

Нарізаємо кабачок, цибулю і моркву

Надішліть ці овочі разом з часником в блендер і гарненько подрібніть.

Подрібнюємо овочі та часник в блендері

Коли курка ледь почне рум'яна, відправляйте до неї в сковороду овочеву масу.

Додаємо овочі до підрум'яниться фаршу

Готуйте все, помішуючи, 5-7 хвилин. Начинку посоліть, поперчіть і приправте травами.

Додаємо сіль, перець і трави

У форму для випічки прямокутного кексу укладіть лаваш таким чином, щоб він закрив дно, боки і ще залишився запас для верху.

Укладаємо лаваш в форму для випічки

Покладіть всередину «коробочки» з лаваша начинку з кабачка з фаршем.

викладаємо начинку

Яйця злегка збовтайте і трохи посоліть.

Злегка збиваємо яйця

Залийте яєчною масою начинку. Яйця - скріплює інгредієнт в цій запіканці.

Заливаємо начинку яєчною масою

Яєчна маса дійде практично до рівня верху начинки.

Залита яйцем начинка

Тепер закрийте верх запіканки залишеним в запасі лавашем, перемазуючи кожен шар вершками.

Хакриваем верх лавашем, змащуючи його вершками

Верхівку теж щедро змастіть вершками. Це не дасть лаваш пересохнути, а збереже його м'яким. Крім того, лаваш стане завдяки вершкам дуже рум'яним.

Змащуємо вершками верх

Надішліть запіканку з кабачків з фаршем в духовку, розігріту до 200 градусів. Готувати її слід протягом 30-35 хвилин.

Кабачкова запіканка з фаршем в лаваші

Рекомендуємо ще один рецепт: кабачки, запечені з помідорами і сиром, - це дуже просте і смачне блюдо.

Радимо прочитати

Сирна запіканка з полуницею
Якщо ви любите сир і страви з нього, тоді ви потрапили на правильну сторінку! А що може бути простіше і одночасно смачніше, ніж запіканка з сиру? І навіть якщо ви не належите до завзятим любителям
Сирна запіканка з гарбузом
Напевно, в кожній сім'ї є свої секрети приготування запіканки з сиру, що допомагають зробити її пишною та насиченою: з борошном або манкою, з розпушувачем або без, з сухарями, а деякі готують її
Соте з баклажанів і кабачків
Існує дуже багато страв, де баклажани і кабачки виступають в ролі головних героїв. Одним з найшвидших і простих способів насолодитися смаком цих двох яскравих овочів може стати просте, але дуже

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки