Фрикадельки з гірчично-вершковим соусом
Фрикадельки, або як їх ще зараз нерідко називають, мітболи (в буквальному перекладі з англійської, meatballs - м'ясні кульки) - страва дуже просте, ненав'язливе, але разюче різнобічний. Привабливість у тому, що можна змінити на краще блюдо з фрикадельок найнеймовірнішим чином, змінивши лише соус, спеції, гарнір. І саме це робить фрикадельки такими популярними. Так, хто не любить домашній ніжний суп з фрикадельками? А хто відмовиться від ролу з обсмажених мітболов зі свіжими овочами, загорнутими в тоненький лаваш? І хто встоїть перед тарілкою смачної пасти з фрикадельками в томатному соусі? .. Погодьтеся, блюдо можна приготувати на будь-який смак! І наш рецепт фрикадельок з гірчично-вершковим соусом ще раз доводить, що ці м'ясні кульки ніколи не можуть набриднути.
Це яскраве і в той же час дуже делікатне блюдо. Ви можете подати такі фрикадельки в якості гарячої закуски або ж приготувати з ними повноцінний обід, доповнивши салатом зі свіжих овочів, порцією відварених макаронів, рису або коханої каші. Соус з гірчиці і вершків прекрасно підкреслює м'ясний смак. Він одночасно пікантний, в міру гострий, а також ніжний і кремовий. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!
складові
- 600 грамів свинини середньої жирності
- 1 велика цибулина
- 150 грамів жирних вершків (33% або домашні)
- 3 ч. Ложки гострої гірчиці
- 1 ч. Ложки суміші італійських трав
- сіль, перець за смаком
- трохи рослинного масла
Вихід готового продукту: 4-6 порцій
Як приготувати фрикадельки на сковороді
М'ясо для таких фрикадельок найкраще вибирати не дуже пісне, інакше вони можуть вийти сухуватими.
Отже, м'ясо перейдіть на м'ясорубці.
Потім очистіть і пропустіть через м'ясорубку цибулину - вона перетвориться в дрібну кашку і дасть багато соку, який зробить фарш ароматним.
Ретельно вимішайте фарш до однорідності, додайте сіль, перець за смаком і половину суміші італійських трав (0,5 ч. Ложки).
З фаршу скачайте кульки діаметром 2-2,5 см.
Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла. Викладіть фрикадельки на сковороду і обсмажуйте їх на сильному вогні. Дуже важливо при цьому їх помішувати, щоб вони рум'янилися з усіх боків.
Потім влийте в сковороду стільки води, щоб вона покрила дно шаром товщиною в 5 мм, накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь. Гасіть фрикадельки 10 хвилин. Це зробить фрикадельки ніжніше.
Тепер приготуйте соус для фрикадельок: змішайте вершки, гірчицю, що залишилися трави.
Поставте соус на маленький вогонь і варіть, помішуючи, поки він злегка не википить і не загусне.
Ось і все: страва готова, можна подавати його на стіл! За своїм смаком доповніть фрикадельки свіжою зеленню.
Рекомендуємо також ще одне блюдо з соусом на основі вершків: курка в томатно-вершковому соусі, яка виходить неймовірно ніжною.