» » Фрикадельки з гірчично-вершковим соусом

Фрикадельки з гірчично-вершковим соусом


Фрикадельки, або як їх ще зараз нерідко називають, мітболи (в буквальному перекладі з англійської, meatballs - м'ясні кульки) - страва дуже просте, ненав'язливе, але разюче різнобічний. Привабливість у тому, що можна змінити на краще блюдо з фрикадельок найнеймовірнішим чином, змінивши лише соус, спеції, гарнір. І саме це робить фрикадельки такими популярними. Так, хто не любить домашній ніжний суп з фрикадельками? А хто відмовиться від ролу з обсмажених мітболов зі свіжими овочами, загорнутими в тоненький лаваш? І хто встоїть перед тарілкою смачної пасти з фрикадельками в томатному соусі? .. Погодьтеся, блюдо можна приготувати на будь-який смак! І наш рецепт фрикадельок з гірчично-вершковим соусом ще раз доводить, що ці м'ясні кульки ніколи не можуть набриднути.

Фрикадельки з гірчично-вершковим соусом

Це яскраве і в той же час дуже делікатне блюдо. Ви можете подати такі фрикадельки в якості гарячої закуски або ж приготувати з ними повноцінний обід, доповнивши салатом зі свіжих овочів, порцією відварених макаронів, рису або коханої каші. Соус з гірчиці і вершків прекрасно підкреслює м'ясний смак. Він одночасно пікантний, в міру гострий, а також ніжний і кремовий. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!

складові

  • 600 грамів свинини середньої жирності
  • 1 велика цибулина
  • 150 грамів жирних вершків (33% або домашні)
  • 3 ч. Ложки гострої гірчиці
  • 1 ч. Ложки суміші італійських трав
  • сіль, перець за смаком
  • трохи рослинного масла

Вихід готового продукту: 4-6 порцій

Загрузка...

Як приготувати фрикадельки на сковороді

М'ясо для таких фрикадельок найкраще вибирати не дуже пісне, інакше вони можуть вийти сухуватими.

Отже, м'ясо перейдіть на м'ясорубці.

Прокручуємо м'ясо через м'ясорубку

Потім очистіть і пропустіть через м'ясорубку цибулину - вона перетвориться в дрібну кашку і дасть багато соку, який зробить фарш ароматним.

Прокручуємо через м'ясорубку цибулину

Ретельно вимішайте фарш до однорідності, додайте сіль, перець за смаком і половину суміші італійських трав (0,5 ч. Ложки).

Вимішуємо фарш, додаємо спеції

З фаршу скачайте кульки діаметром 2-2,5 см.

Формуємо з фаршу невеликі кульки

Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла. Викладіть фрикадельки на сковороду і обсмажуйте їх на сильному вогні. Дуже важливо при цьому їх помішувати, щоб вони рум'янилися з усіх боків.

Обсмажуємо фрикадельки на сковороді

Потім влийте в сковороду стільки води, щоб вона покрила дно шаром товщиною в 5 мм, накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь. Гасіть фрикадельки 10 хвилин. Це зробить фрикадельки ніжніше.

Додаємо воду, тушкуємо фрикадельки на невеликому вогні

Тепер приготуйте соус для фрикадельок: змішайте вершки, гірчицю, що залишилися трави.

Змішуємо вершки, гірчицю і трави

Поставте соус на маленький вогонь і варіть, помішуючи, поки він злегка не википить і не загусне.

Варимо гірчично-вершковий соус

Ось і все: страва готова, можна подавати його на стіл! За своїм смаком доповніть фрикадельки свіжою зеленню.

Фрикадельки з вершково-гірчичним соусом

Рекомендуємо також ще одне блюдо з соусом на основі вершків: курка в томатно-вершковому соусі, яка виходить неймовірно ніжною.

Радимо прочитати

Картопляний суп з фрикадельками
Суп з фрикадельками - смачне першу страву з м'ясом. Фрикадельки можна готувати різними способами і з різних продуктів. Розглянемо рецепт картопляного супу з фрикадельками, які готуються просто і

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки