Курка з грибами у вершковому соусі
Що може бути смачніше, простіше і в той же час безпрограшний, ніж поєднання курки з грибами та вершками? Насправді існує не так вже й багато таких перевірених часом поєднань, засумніватися в яких просто-напросто неможливо.
Куряче філе з грибами у вершковому соусі - страва разюче універсальне. Так, якщо ви подасте його в невеликих порційних формах, попередньо прогрів їх в духовці, то отримаєте ніжну гарячу закуску, схожу на жульен. Але на відміну від жульєну з куркою і грибами, в цій страві ви будете відчувати сильніше саме смак курячого м'яса і грибів, ніж соусу. Якщо ж ви приготуєте до цієї страви гарнір - скажімо, відварну картоплю або асорті з запечених овочів, - то у вас на столі з'явиться повноцінний, ситний обід. Крім того, відваріть трохи пасти, додайте її прямо в вершковий соус, і ось вже готове ще одне дуже смачне блюдо! А вже як добре поєднується така курка з гречаною кашею ... Обов'язково спробуйте!
У цьому рецепті курки з грибами у вершковому соусі є своя особлива родзинка: для додання страві більш вираженого смаку використовуйте в якості добавки до звичних шампіньйонів трохи сушених лісових грибів. Найкраще підійдуть білі - вони самі ароматні. Втім, підійдуть і будь-які інші сушені лісові гриби, які зроблять блюдо ще смачніше, ще ароматні, ще запаморочливі!
До речі, зверніть також увагу на рецепт курячого рулету з грибами, який готується з начинкою з шампіньйонів в вершках.
складові
- 1 куряче філе
- 6 печериць
- 3-4 сушених білих гриба
- 1 цибулина
- 150 мл вершків жирністю 15%
- 15 грамів рослинної олії
- 10 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка борошна
- 0,25 ч. Ложки мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
Як приготувати курку з грибами у вершковому соусі
Сушені гриби залийте окропом (150-170 грамів) і залиште на 5-7 хвилин, щоб вони розмокнули.
На замітку: якщо у вас ще залишилися сушені гриби, можна приготувати різотто з білими грибами.
Цим часом розігрійте в сковороді рослинне масло і наріжте куряче філе шматочками розміром в півтора-два сантиметри.
Обсмажуйте куряче м'ясо, помішуючи його, поки воно не почне рум'яна.
Помийте і наріжте четвертинками печериці. Надішліть гриби в сковороду до м'яса і готуйте протягом 3-4 хвилин на сильному вогні.
Тепер прийшла черга додати в сковороду нарізану четвертинками кілець цибулину.
Дрібно наріжте розмочені лісові гриби.
Коли цибуля стане м'яким, додайте в сковороду лісові гриби, а також борошно, вершкове масло і мускатний горіх.
Ретельно перемішайте вміст сковороди, а потім влийте в неї воду, в якій були замочені лісові гриби - ця вода дуже ароматна і додасть додатковий смак страви.
Потім влийте в сковороду вершки і тушкуйте страву протягом пари хвилин.
Смачна і ситна курка з печерицями у вершковому соусі готова!
Соус на основі вершків добре поєднується не тільки з куркою. Наприклад, в наступний раз спробуйте фрикадельки у вершковому соусі, соус до них готується з додаванням гірчиці і виходить в міру гострим і пікантним.