» » Курка з грибами у вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі


Курка з грибами у вершковому соусі

Що може бути смачніше, простіше і в той же час безпрограшний, ніж поєднання курки з грибами та вершками? Насправді існує не так вже й багато таких перевірених часом поєднань, засумніватися в яких просто-напросто неможливо.

Куряче філе з грибами у вершковому соусі - страва разюче універсальне. Так, якщо ви подасте його в невеликих порційних формах, попередньо прогрів їх в духовці, то отримаєте ніжну гарячу закуску, схожу на жульен. Але на відміну від жульєну з куркою і грибами, в цій страві ви будете відчувати сильніше саме смак курячого м'яса і грибів, ніж соусу. Якщо ж ви приготуєте до цієї страви гарнір - скажімо, відварну картоплю або асорті з запечених овочів, - то у вас на столі з'явиться повноцінний, ситний обід. Крім того, відваріть трохи пасти, додайте її прямо в вершковий соус, і ось вже готове ще одне дуже смачне блюдо! А вже як добре поєднується така курка з гречаною кашею ... Обов'язково спробуйте!

У цьому рецепті курки з грибами у вершковому соусі є своя особлива родзинка: для додання страві більш вираженого смаку використовуйте в якості добавки до звичних шампіньйонів трохи сушених лісових грибів. Найкраще підійдуть білі - вони самі ароматні. Втім, підійдуть і будь-які інші сушені лісові гриби, які зроблять блюдо ще смачніше, ще ароматні, ще запаморочливі!

До речі, зверніть також увагу на рецепт курячого рулету з грибами, який готується з начинкою з шампіньйонів в вершках.

складові

  • 1 куряче філе
  • 6 печериць
  • 3-4 сушених білих гриба
  • 1 цибулина
  • 150 мл вершків жирністю 15%
  • 15 грамів рослинної олії
  • 10 грамів вершкового масла
  • 1 ч. Ложка борошна
  • 0,25 ч. Ложки мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 2 порції

Загрузка...

Як приготувати курку з грибами у вершковому соусі

Сушені гриби залийте окропом (150-170 грамів) і залиште на 5-7 хвилин, щоб вони розмокнули.

На замітку: якщо у вас ще залишилися сушені гриби, можна приготувати різотто з білими грибами.

Замочуємо в окропі сушені гриби

Цим часом розігрійте в сковороді рослинне масло і наріжте куряче філе шматочками розміром в півтора-два сантиметри.

Нарізаємо куряче філе

Обсмажуйте куряче м'ясо, помішуючи його, поки воно не почне рум'яна.

Обсмажуємо курку до рум'яного кольору

Помийте і наріжте четвертинками печериці. Надішліть гриби в сковороду до м'яса і готуйте протягом 3-4 хвилин на сильному вогні.

Нарізаємо печериці четвертинками

Тепер прийшла черга додати в сковороду нарізану четвертинками кілець цибулину.

Додаємо нарізану цибулю

Дрібно наріжте розмочені лісові гриби.

Нарізаємо розмочені гриби

Коли цибуля стане м'яким, додайте в сковороду лісові гриби, а також борошно, вершкове масло і мускатний горіх.

Додаємо гриби, вершкове масло, борошно і мускатний горіх

Ретельно перемішайте вміст сковороди, а потім влийте в неї воду, в якій були замочені лісові гриби - ця вода дуже ароматна і додасть додатковий смак страви.

Додаємо воду від замочування грибів

Потім влийте в сковороду вершки і тушкуйте страву протягом пари хвилин.

додаємо вершки

Смачна і ситна курка з печерицями у вершковому соусі готова!

Курка з печерицями у вершковому соусі

Соус на основі вершків добре поєднується не тільки з куркою. Наприклад, в наступний раз спробуйте фрикадельки у вершковому соусі, соус до них готується з додаванням гірчиці і виходить в міру гострим і пікантним.

Радимо прочитати

Курка під снігом
Запекти курку в духовці можна досить оригінальним способом. Пишна біла шапка зі збитих білків створює ефект снігу, тому рецепт називається «Курка під снігом». Я додаю до філе курки трохи грибів. Це

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки