М'ясні тефтелі в соусі каррі - рецепт з покроковими фото
Коли я вже готувала ось такі тефтелі в томатному соусі, і недавно я розповідала, як можна смачно приготувати креветки в соусі каррі. Цей каррі соус нам так сподобався, що сьогодні вирішила спробувати зробити такі м'ясні тефтелі в соусі каррі.
В принципі тефтелі з підливою готуються стандартно, але додавання каррі надає підливу гостринку і більш насичений смак.
Інгредієнти для приготування тефтелькою в томатному соусі з каррі
Щоб приготувати такі м'ясні тефтелі з каррі в томатному соусі мені знадобилося: фарш - 400-500 грам рис сирої - 0.5 склянки цибуля - 2 головки приправи - сіль, орегано
для підлива з каррі: каррі порошок - 1 ч. л. томатна паста - 1-2 ст. л. вода - 2-2.5 склянки борошно - 1.5 ст. л. сіль - 1/3 ч. л. цукор - 0.5 ч. л. часник - 5-6 зубчиків
Тефтелі я практично завжди роблю з рисом. Рис додаю або відварений до напівготовності або сирий, тоді під час приготування тефтелі перетворюються в їжачків (так як рисинків стирчать, як голочки).
Що стосується цибулі, додавати його в фарш можна або сирим, подрібнивши ножем або блендером, або порізати і обсмажити. Ось сьогодні я як раз додала в м'ясній обсмажену цибулю. Рис промила, висипала до фаршу, посолила, додала приправи - у мене сушений орегано, перемішала.
Далі готую томатний соус з каррі, для цього обсмажила порізану цибулю в рослинній олії, туди ж сковороду виклала подрібнений часник і ще трохи сушеного орегано, зайвим не буде.
Висипала в сковороду каррі, перемішала.Туди ж сковороду поклала томатну пасту, сіль, цукор, вилила воду. З фаршу скачати кульки-тефтелі, поклала їх у воду, щоб вони заповнили все дно сковороди.
Накрила сковороду кришкою, поставила на повільний вогонь і гасила тефтелі приблизно 20 хвилин.
Ось тут на фото видно, що тюфтелі в соусі каррі готові - частина соусу википіла, рис зварився. Якщо ви хочете, щоб соус вийшов погустіше, після того, як ви додавали в сковороду томатну пасту, додайте столову ложку борошна, обсмажте її, а тільки потім вливайте воду. Тоді підлив буде густіше.