» » Курка в соусі карі по-індійськи

Курка в соусі карі по-індійськи


Ви напевно зустрічали приправу «каррі» на стелажах зі спеціями в магазині. Та й блюдо з такою ж назвою широко відомо і дуже популярно. Напевно, багатьом саме воно одним з перших прийде в голову, якщо мова зайде про індійську кухні. І якщо приправа, яка продається у нас під назвою «каррі», цілком підійде для того, щоб оцінити її смак, то в даний блюдо каррі цю готову суміш не додають.

Чому так? Тому що готова приправа «каррі» - це багатокомпонентна суміш, яка створена для того, щоб спростити приготування страви в домашніх умовах, замінюючи собою цілий десяток окремих спецій. З іншого боку, блюдо каррі може бути неймовірно різним в залежності від того, який баланс спецій буде обраний кухарем, коли він не обмежений вже готовою сумішшю. Саме в такому випадку ви відчуєте яскравий і неповторний смак цієї страви, знайдете для себе ідеальний баланс і полюбите його раз і назавжди!

Курка в соусі карі по-індійськи

Пропонуємо вашій увазі рецепт каррі з курки - мабуть, у нас це найпопулярніша страва з усіх каррі. В Індії ж його готують з самого різного м'яса, з овочів, нерідко і з риби. Курка в соусі карі по-індійськи готується дуже просто, виходить яскраво і насичено, і можна влаштувати собі цілий свято в індійському стилі!

Інгредієнти (на 3-4 порції)

  • 8-9 курячих гомілок
  • 1 велика цибулина
  • 4-5 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 ст. ложка жирних вершків
  • 2 лаврові листки
  • 2 коробочки кардамону
  • 2 бутони гвоздики
  • 1,5 ч. Ложки насіння гірчиці (краще чорної)
  • 1 ч. Ложка куркуми
  • 0,5 ч. Ложки сухого імбиру
  • 0,5 ч. Ложки червоного гострого перцю
  • 0,5 ч. Ложки зіри
  • 0,5 ч. Ложки коріандру
  • 0,5 ч. Ложки чорного перцю
  • 0,25 ч. Ложки кориці
  • сіль за смаком

Рецепт курки в соусі карі по-індійськи

Приготування каррі, як і багатьох інших індійських страв, починається з ароматизації олії, створення основного смакового букета. Для цього розігрійте в сковороді рослинне і вершкове масло. До слова, в індійській кухні дуже часто використовують гірчичне масло, так що якщо воно у вас є, використовуйте його.

Загрузка...

У розігріте масло додайте лавровий лист і всі спеції, крім солі.

У нагріту олію додаємо всі спеції, крім солі

Перемішайте і трохи прогрійте спеції, щоб вони почали віддавати аромат.

Цим часом наріжте півкільцями цибулину.

Нарізаємо цибулю півкільцями

Надішліть цибулину в сковороду і готуйте до м'якості.

Додаємо цибулю в сковороду

Наріжте пластинами часник і додайте його до цибулі зі спеціями.

Додаємо нарізаний часник

Готуйте 2-3 хвилини, після чого додайте в сковороду вершки.

додаємо вершки

Перемішайте і влийте трохи води, щоб вона заповнила сковороду на 1,5-2 см.

додаємо воду

Доведіть суміш до кипіння і покладіть в неї курку.

викладаємо курку

Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте 15 хвилин, зменшивши вогонь до мінімального. Після цього переверніть курку і готуйте ще 15 хвилин.

Тушкуємо курячі гомілки в соусі карі

Подавайте блюдо, щедро полив його соусом. Каррі з курки найкраще поєднується з ароматним відвареним рисом.

Каррі з курки

Радимо прочитати

Гарбузовий соус-діп з прянощами
Соуси-діпи - це дуже густі соуси, які подають в невеликих піалах або глибоких тарілочках разом з розсипом картопляних чіпсів або овочами, нарізаними невеликими шматочками, які зручно вмочати в такий
Гарбузовий суп-пюре з куркою
Легкий і ніжний смак ароматної гарбуза і ненав'язливий смак курячого м'яса немов створені, щоб об'єднатися в одній страві. Представляємо вашій увазі простий, але дуже хороший рецепт, який дозволить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки