Курка в соусі карі по-індійськи
Ви напевно зустрічали приправу «каррі» на стелажах зі спеціями в магазині. Та й блюдо з такою ж назвою широко відомо і дуже популярно. Напевно, багатьом саме воно одним з перших прийде в голову, якщо мова зайде про індійську кухні. І якщо приправа, яка продається у нас під назвою «каррі», цілком підійде для того, щоб оцінити її смак, то в даний блюдо каррі цю готову суміш не додають.
Чому так? Тому що готова приправа «каррі» - це багатокомпонентна суміш, яка створена для того, щоб спростити приготування страви в домашніх умовах, замінюючи собою цілий десяток окремих спецій. З іншого боку, блюдо каррі може бути неймовірно різним в залежності від того, який баланс спецій буде обраний кухарем, коли він не обмежений вже готовою сумішшю. Саме в такому випадку ви відчуєте яскравий і неповторний смак цієї страви, знайдете для себе ідеальний баланс і полюбите його раз і назавжди!
Пропонуємо вашій увазі рецепт каррі з курки - мабуть, у нас це найпопулярніша страва з усіх каррі. В Індії ж його готують з самого різного м'яса, з овочів, нерідко і з риби. Курка в соусі карі по-індійськи готується дуже просто, виходить яскраво і насичено, і можна влаштувати собі цілий свято в індійському стилі!
Інгредієнти (на 3-4 порції)
- 8-9 курячих гомілок
- 1 велика цибулина
- 4-5 зубчики часнику
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 1 ст. ложка жирних вершків
- 2 лаврові листки
- 2 коробочки кардамону
- 2 бутони гвоздики
- 1,5 ч. Ложки насіння гірчиці (краще чорної)
- 1 ч. Ложка куркуми
- 0,5 ч. Ложки сухого імбиру
- 0,5 ч. Ложки червоного гострого перцю
- 0,5 ч. Ложки зіри
- 0,5 ч. Ложки коріандру
- 0,5 ч. Ложки чорного перцю
- 0,25 ч. Ложки кориці
- сіль за смаком
Рецепт курки в соусі карі по-індійськи
Приготування каррі, як і багатьох інших індійських страв, починається з ароматизації олії, створення основного смакового букета. Для цього розігрійте в сковороді рослинне і вершкове масло. До слова, в індійській кухні дуже часто використовують гірчичне масло, так що якщо воно у вас є, використовуйте його.
У розігріте масло додайте лавровий лист і всі спеції, крім солі.
Перемішайте і трохи прогрійте спеції, щоб вони почали віддавати аромат.
Цим часом наріжте півкільцями цибулину.
Надішліть цибулину в сковороду і готуйте до м'якості.
Наріжте пластинами часник і додайте його до цибулі зі спеціями.
Готуйте 2-3 хвилини, після чого додайте в сковороду вершки.
Перемішайте і влийте трохи води, щоб вона заповнила сковороду на 1,5-2 см.
Доведіть суміш до кипіння і покладіть в неї курку.
Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте 15 хвилин, зменшивши вогонь до мінімального. Після цього переверніть курку і готуйте ще 15 хвилин.
Подавайте блюдо, щедро полив його соусом. Каррі з курки найкраще поєднується з ароматним відвареним рисом.