Як приготувати м'ясний хліб
В американській кухні є таке поняття як «comfort food», тобто домашня, затишна «мамина» їжа, яка не вимагає особливих матеріальних витрат, та й готується легко. М'ясний хліб якраз одне з таких страв і воно дуже популярно в Америці. Основа його - м'ясний фарш, а от решта - це простір для творчості кожної господині. Овочі беруться самі різні, хто які любить, способи їх нарізки теж можуть бути будь-якими. Овочі і хлібні крихти - це обов'язкові інгредієнти м'ясного хліба, інакше можна отримати не соковите і смачне м'ясо, а спресований цегла, який неможливо прожувати. Їдять м'ясної хліб як в гарячому вигляді, так і в холодному. У холодному вигляді добре з ним робити бутерброди і сендвічі і просто використовувати для перекусу.
складові
- 700 г змішаного фаршу (свинина і яловичина), нежирного
- 100 г панірувальних сухарів
- 2 яйця
- 250 мл жирних вершків
- 1 цибулина
- 1 зелений солодкий перець
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. солі
- 4 ст.л. кетчупу
- 0,5 ч.л. чорного перцю
Рецепт м'ясного хліба
У велику чашку насипте панірувальні сухарі, влийте вершки і розбийте яйця.
Лук, перець і часник почистіть. Цибулю і перець дрібно наріжте. Якщо у вас в родині не люблять великі шматочки овочів (особливо це властиво дітям), овочі можна навіть подрібнити в блендері, але їх треба обов'язково, саме овочі надають соковитість м'ясного хліба. Часник натріть на дрібній тертці і покладіть разом з нарізаною цибулею і перцем в чашку до сухарів. Додайте 2 столові ложки кетчупу, сіль і перець.
В останню чергу додайте фарш.
Перемішайте все до однорідної маси, щоб яйця і сухарі добре втрутилися в фарш.
Форму для випічки змастіть маслом, перекладіть туди фарш, злегка утрамбовувавши його. Змастіть зверху залишилися кетчупом.
Поставте м'ясної хліб в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом години до готовності. Щоб перевірити готовність, проткніть хліб зубочисткою, на місці проколу повинен з'явитися прозорий сік.
Дайте хлібу постояти хвилин 15-20, потім вийміть його з форми і подавайте.