» » Картопля по-французьки

Картопля по-французьки


Рецепт картоплі по французьки, перевірений роками. Завжди виходить смачно і красиво. Підходить для будь-якого торжества, так як є дуже ситним, з великою кількістю порцій. Часто плутають м'ясо по-французьки і картопля по-французьки. Це все-таки різні страви. У цьому рецепті мова піде саме про картоплі по-французьки. Про деякі тонкощі приготування смачної картоплі по-французьки я розповім в самому рецепті.

Картопля по-французьки

Щоб приготувати справжній картопля по-французьки ми візьмемо

  • Картопля — 8−10 шт. (близько 1 кг)
  • М'ясо — 0,5 кг (можна використовувати свинину, я використовую індичку)
  • Сир — 200 г (перевіреним варіантом є «Сулугуні», але можна будь-який інший середньої твердості)
  • Масло вершкове — 30 г
  • Цибуля зелена — перо
  • Часник — 1 зубчик
  • Вершки рідкі 10−15% — 0,5 склянки (можна використовувати негусту сметану)
  • Сіль, перець — за смаком
  • Ароматні трави і спеції
  • Гілочка розмарину або чебрецю

Інгредієнти для картоплі по-французьки

Приготувати картоплю по-французьки не складно, просто слідуйте по кроках рецепта

  1. Відразу почнемо з невеличкого секрету. Один французький кухар розповів про це в одній з передач і тепер я з успіхом ним користуюся. Щоб картопля вийшов смачним необхідно натерти форму, в якій ви будете готувати страву, часточкою часнику, а потім змастити вершковим маслом. Це додасть страві смачним аромат. Запах часнику не буде відчуватися зовсім, але на загальний смак вплине. Спробуйте. Часник не викидайте — його ми подрібнити і додамо в нарізане м'ясо в кроці 2. Натремо форму часником і змастимо вершковим маслом
  2. Тепер підготуємо м'ясо. Я використовую для картоплі по-французьки індичку, так як за смаком вона мені дуже подобається. Можна також використовувати свинину. Я відбиваю м'ясо перед нарізкою — це робить його ніжним і воно просто тане в роті. При отбивании я розміщую м'ясо в пакет, щоб бризки не летіли навколо. Після цього, ріжу на невеликі кубики, солю, перчу, додаю ароматні трави і подрібнений часник. Все перемішую і залишаю на 5−10 хвилин, щоб м'ясо промокло. Відбиваємо, подрібнюємо і додаємо до м'яса спеції
  3. Далі я викладаю м'ясо першим нижнім шаром у форму для запікання. Кришу зелене пір'ячко цибулі і додаю до м'яса. Викладаємо м'ясо у форму, додаємо зелений лук
  4. Настав час головного інгредієнта — картоплі. Чистимо його. Подрібнюємо картопля будь-яким доступним способом, щоб вийшли такі тонкі стружки. Можете робити це за допомогою кухонного комбайна і спеціальної насадки, або на тертці з допомогою леза для нарізування стружкою. Готову картоплю солимо. перчимо, додаємо пряні трави і розкладаємо зверху м'яса рівним товстим шаром. Картоплю ріжемо тонкою стружкою, додаємо до м'яса
  5. Тепер підготуємо вершки. Я злегка їх присаливаю (буквально щіпку), додаю ароматні трави, розмішую і вливаю в нашу форму для запікання. Вершки з'єднають всі компоненти і зроблять смак картоплі вершковим, ніжним і по-справжньому французьким Додаємо вершки
  6. Розігріваємо духовку до 200 °C. Залишився останній компонент. Найважливіший для багатьох французьких страв — сир. Його трьом на тертці і додаємо зверху на картоплю. Прикрашаємо нашу страву гілочкою розмарину або чебрецю і відправляємо в духовку на 40−45 хвилин. Додаємо сир і відправляємо на 40 хвилин у духовку
  7. І ось наш картопля по-французьки готовий. Ароматний і красивий — нікого не залишить байдужим. Картопля по-французьки готовий!

Гарнір до картоплі не потрібно, а ось різнокольорові помідори черрі будуть в самий раз!

Готуйте з любов'ю, їжте із задоволенням!

Радимо прочитати

Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки