» » Картопля в шкірці запечена в духовці - рецепт з покроковими фото

Картопля в шкірці запечена в духовці - рецепт з покроковими фото


Картопля в шкірці запечена в духовці

Давно вже чула про такий рецепт запеченої в духовці картоплю прямо з шкіркою, але все не наважувалася зробити. А тут брат приїхав в гості і знову став розповідати, як пробував таку картоплю у кого-то і тепер з дружиною її часто готують. Я ось теж загорілася поекспериментувати і ділюся з вами результатами.

Картопля і правда виходить просто обалденная, ароматна, рум'яна, незвичайна і дивує всіх, хто раніше її не пробував. Не скажу, що цей рецепт супер швидкий з-за того, що типу картопля не чищена, тому що якщо терти картоплю щіткою часу буде потрібно приблизно так само, як якщо її просто почистити від шкірки. Але смак готового блюда виправдовує всі старання, тому я всіляко раджу і вам спробувати.

Інгредієнти для запікання нечищенной картоплі в духовці

Щоб запекти картоплю прямо в шкірці в духовці мені знадобилося:

картопля - 1 кг рослинна олія - 2 ст. л. приправа для картоплі - 1 пакетик куркума - щіпка паприка - 0.5 ч. л. сушена петрушка - 2 щіпки сіль - 0.5 ч. л. часник - 5 зубчиків

Картопля в шкірці запечена в духовці

Картопля, запечена з шкіркою - рецепт з покроковими фото

Картоплю для цього рецепта спеціально вибирала по можливості рівненький і середнього розміру, помила її і добре потерла ось такий залізної губкою, щоб видалити всі забруднення. Якщо щось не очистилося і залишилися цятки, то потім просто зрізала їх ножем.

намагалася рівними скибочками порізати щоб красиво було

Порізу картоплю спочатку навпіл, а потім на три частини на такі часточки.

від часнику такий аромат стоїть на кухні, що просто ням-ням

Висипала сіль, всі приправи, часник натерла на дрібній тертці, можна пропустити через часникодавку, вилила масло, перемішала.

не треба валити картоплю горою на деко, краще ось так рівними рядами

Ось навіть в сирому вигляді картопля виглядає такою привабливою, і аромат який стоїть! Виклала картоплю на деко, намагалася укладати ось так акуратно рядами і шкіркою вгору, щоб вона зарум'янилася під час запікання.

Поставила картоплю в духовку, запікала її при температурі 200 градусів приблизно 40 хвилин.

куркума дає картоплі красивий жовтий колір

Готову картоплю запечену в духовці в шкірці присипала свіжим кропом, ось така краса виходить, що цікаво, вона дуже смачна і холодна!

пробувала її і в холодному вигляді, не відірватися, така смачна і шкірка тежКартопля в шкірці запечена в духовці

Радимо прочитати

Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки