Картопля з грудинкою в духовці рецепт з фото
Незабутнім смаком відрізняється запіканка з картоплею і ніжним курячим м'ясом. Найчастіше для запіканки використовують курячу грудку або філе з інших частин тушки. Сьогодні я опишу, як готується куряча грудка з картоплею і сиром в духовці.
Картопля з курячою грудинкою і сиром в духовці
склад:
- Куряча грудка - 3 шт.
- Картопля - 5-6 шт.
- Сир - 150 гр.
- Цибуля - 1 шт.
- Майонез - 3 стіл. л.
- Гірчиця - 2 ч / л.
- Часник - 3 зубки.
- Рослинна олія - на деко.
- Спеції, сіль - за смаком.
- Зелень (петрушка) - для прикраси.
Спершу необхідно замаринувати грудки. Для цього змішують гірчицю з майонезом. Грудки миють і нарізають пластами в глибоку чашку.
Потім посипають сіллю, спеціями, подрібненим часником. Заливають м'ясо сумішшю гірчиці і майонезу, гарненько перемішують і залишають на півгодини маринуватися.
В цей час підключають духовку на 190 градусів. Поки готують інгредієнти, духова шафа нагрівається до необхідної температури.
Овочі нарізають таким чином: Лук - кільцями або півкільцями, картоплю ріжуть поперек на тонкі пласти - кружечки. Сир натирають на тертці.
Форму для запікання або деко з високими бортами застеляють фольгою. Обмазують зсередини рослинним маслом за допомогою щіточки. Першим шаром кладуть нарізану цибулину. Поверх цибулі рівномірно розподіляють картоплю, заправляють сіллю і приправами.
Поверх картоплі викладають шматки курячої грудки. Заливають маринадом від курячого м'яса. Посипають грудки тертим сиром. Накривають вміст дека другим листом фольги. Якщо ви використовуєте форму для запікання, то щільно закрийте її кришкою.
Також, якщо вам здасться, що маринаду мало, то перед тим, як сипати сир, видавіть ще трохи майонезу на грудки.
Запікайте 35-40 хвилин. Через півгодини запікання виймаємо запечену грудинку і знімаємо верхню фольгу. Потім деко відправляється назад в духовку на решту 10 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб поверхня запіканки покрилася рум'яною скоринкою.
Готову картоплю з грудкою ділять на порції і кладуть в тарілочки.
Смачного!
Запечена картопля з курячою грудинкою в духовці
склад:
- Копчена грудинка курочки - 2 шт.
- Картопля - півкіло.
- Сир - 150-200 гр.
- Цибуля - 1 шт.
- Сметана - 1 стакан.
- Часник - 2 зубки.
- Рослинна олія - для смаження і змащування форми.
- Сіль, приправи - за смаком.
Почніть приготування з того, що поріжте дрібними кубиками цибулю з часником. Обсмажте їх до готовності в сковороді на рослинному маслі. Смажте на малому вогні протягом 10 хвилин при періодичному помішуванні, щоб уникнути пригорання овочів.
Далі наріжте поперечними скибками картоплю і відваріть пласти в підсоленій воді до напівготовності. Варка займе у вас 15 хвилин.
Підключіть духову шафу на 200 градусів. нехай гріється.
Наступний етап - нарізка копченої грудинки. Нарізайте її, як вам подобається. Або брусками, або пластами або кубиками.
Заповнюйте форму для запікання в такій послідовності: У змащену маслом форму покладіть половину картоплі, рівномірно розподіливши шар по дну форми. Потім покладіть обсмажену цибулю і зверху куряче м'ясо. Накрийте другою половиною картоплі і залийте картоплю сметаною повністю. При бажанні замініть сметану майонезом. Курячої запіканці з картоплею це не зашкодить.
Сирний шар складається з тонко нарізаного або пропущеного через тертку сиру. Готуйте запіканку в прогрітій духовці 20 хвилин.
Так мало часу потрібно для готування тому, що інгредієнти практично готові. Через зазначений час проткніть виделкою картоплю, перевіряючи на готовність. Якщо картопляні шматочки розломів відразу, то грудинка курочки з картоплею готові. Запіканку можна діставати, ділити на частини і подавати на стіл.
Смачного!
А відео рецепт підкаже, як готується картопля - гармошка з курячою грудинкою в духовці: