» » Картопля, запечена з розмарином

Картопля, запечена з розмарином


Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить смачним дієтичним (можна навіть сказати пісним) стравою. А ось приготувати картоплю таким способом досить просто. У цьому рецепті я розповім вам, як це зробити.

Картопля, запечена з розмарином

Для приготування картоплі, запеченої з розмарином, знадобляться

  • Картопля — 1,5−2 кг
  • Розмарин — 3−4 гілочки
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком
  • Масло оливкове — 2 ст. ложки

Інгредієнти для картоплі, запеченої з розмарином

Як запекти картопля з розмарином? Дуже просто!

  1. Для цієї страви краще вибирати картоплю однакову за розміром, щоб час запікання було однаковим, і вона пропеклась рівномірно. Чистити картоплю чи ні — вирішуйте самі. Мені більше подобається чищений, оскільки виглядає він більш апетитно. Якщо чистити не хочеться — ретельно промийте кожну картоплину за допомогою губки, щоб вона була чиста. Отже, чистимо картоплю, ріжемо навпіл. Викладаємо на паперовий рушник або серветку, щоб картопля повністю висох. У цьому частина успіху майбутнього страви Чистимо картоплю миємо, ріжемо, викладаємо на паперовий рушник
  2. Поки картопля сохне — розігріваємо духовку до 220 °C і готуємо ароматну суміш. З гілочок розмарину проти зростання листочків зчищаємо їх в чашку. Додаємо сіль (краще крупну морську), мелений перець, оливкова олія і дрібно рубаний часник. Перемішуємо. Розігріваємо духовку і готуємо ароматну суміш
  3. Беремо чашку, в якій можна перемішати картопля з розмарином. Висипаємо туди обсохшіе картопля, нашу ароматну суміш і все ретельно перемішуємо. Змішуємо картоплю з ароматною сумішшю з розмарину, солі, перцю, часнику й оливкової олії
  4. Беремо деко і викладаємо на нього картоплю (круглої частиною вниз) і відправляємо в духовку на 35−40 хвилин. Аромат, який буде витати в повітрі, нікого не залишить байдужим! Перевірити готовність можна легким способом — розламайте половинку картоплі — всередині він повинен бути м'яким і пропеченим. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку
  5. Переконавшись, що картопля, запечена з розмарином, готовий —відразу подаємо його до столу, як основне блюдо або як гарнір. Картопля, запечена з розмарином готовий!

Бажаю приємного апетиту і натхнення на кухні!

Радимо прочитати

Картопля по-французьки
Рецепт картоплі по французьки, перевірений роками. Завжди виходить смачно і красиво. Підходить для будь-якого торжества, так як є дуже ситним, з великою кількістю порцій. Часто плутають м'ясо
Пиріг з куркою з листкового тіста
Рецептів пирогів з куркою превелика безліч, адже курка є доступним продуктом, а варіантів її приготування дуже і дуже багато. Я пропоную приготувати відмінний пиріг з куркою з листкового тіста. Він
Бараняча нога, запечена в духовці
Мені дуже подобається баранина і страви з неї. Приготувати баранину можна по-різному, але в цьому рецепті я пропоную запекти баранячу ногу. Це не складно, повірте! Про деякі особливості запікання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки