Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить смачним дієтичним (можна навіть сказати пісним) стравою. А ось приготувати картоплю таким способом досить просто. У цьому рецепті я розповім вам, як це зробити.
Для приготування картоплі, запеченої з розмарином, знадобляться
- Картопля — 1,5−2 кг
- Розмарин — 3−4 гілочки
- Часник — 3 зубчики
- Сіль, перець — за смаком
- Масло оливкове — 2 ст. ложки
Як запекти картопля з розмарином? Дуже просто!
- Для цієї страви краще вибирати картоплю однакову за розміром, щоб час запікання було однаковим, і вона пропеклась рівномірно. Чистити картоплю чи ні — вирішуйте самі. Мені більше подобається чищений, оскільки виглядає він більш апетитно. Якщо чистити не хочеться — ретельно промийте кожну картоплину за допомогою губки, щоб вона була чиста. Отже, чистимо картоплю, ріжемо навпіл. Викладаємо на паперовий рушник або серветку, щоб картопля повністю висох. У цьому частина успіху майбутнього страви
- Поки картопля сохне — розігріваємо духовку до 220 °C і готуємо ароматну суміш. З гілочок розмарину проти зростання листочків зчищаємо їх в чашку. Додаємо сіль (краще крупну морську), мелений перець, оливкова олія і дрібно рубаний часник. Перемішуємо.
- Беремо чашку, в якій можна перемішати картопля з розмарином. Висипаємо туди обсохшіе картопля, нашу ароматну суміш і все ретельно перемішуємо.
- Беремо деко і викладаємо на нього картоплю (круглої частиною вниз) і відправляємо в духовку на 35−40 хвилин. Аромат, який буде витати в повітрі, нікого не залишить байдужим! Перевірити готовність можна легким способом — розламайте половинку картоплі — всередині він повинен бути м'яким і пропеченим.
- Переконавшись, що картопля, запечена з розмарином, готовий —відразу подаємо його до столу, як основне блюдо або як гарнір.
Бажаю приємного апетиту і натхнення на кухні!