Фаршировані печериці, запечені в духовці - 9 простих рецептів
В даний час на прилавках наших магазинів можна цілий рік купувати шампіньйони. І потрібно сказати, що цей продукт користується відмінним попитом. З ним варять смачні супи-пюре, готують другі страви. А також використовують для приготування багатьох смачних салатів і для закусок.
Ці гриби відмінно поєднуються з багатьма продуктами, додаючи їм смак і ні з чим не порівнянний аромат. Тому географія рецептів з ними розширюється рік від року. І зараз все частіше став готувати їх, фаршируємо різними начинками. Причому готують такі страви як в будні, так і на свята.
Вони красиво і апетитно виглядають, смачно пахнуть і мають вигляд порціонної закуски. Що дуже зручно. Знаючи кількість людей, для яких готуєте, можна точно розрахувати потрібну кількість. Ну і зробити трохи про запас, для добавки.
Сьогодні я поділюся рецептами дуже простими, але в той же час дуже смачними. Всі вони будуть з фотографіями, щоб Ви могли побачити, як буде виглядати кінцевий результат.
зміст:
- Печериці, фаршировані сиром і часником і запечені в духовці
- Як запекти шампіньйони з сиром - найпростіший рецепт
- Гриби, фаршировані курячим філе і сиром
- Запечені печериці з курячим фаршем і болгарським перцем
- Грибочки, запечені в духовці з креветками і яйцем
- Смачні фаршировані шампіньйони з шинкою і овочами
- Печериці з фаршем з баклажанів і сиру
- Відео рецепт приготування смачних грибів з м'ясним фаршем
- Простий рецепт печериць, запечених з перепелиними яйцями
- Що можна використовувати в якості начинки для запікання
Печериці, фаршировані сиром і часником і запечені в духовці
Це найпростіший рецепт з усіх, які я знаю. Приготувати по ньому готову страву можна всього лише за лічені хвилини.
Нам знадобиться:
- свіжі шампіньйони - 8 - 9 шт
- сир - 250 гр
- часник - 1 - 2 зубчики
- сіль і перець чорний мелений - за смаком
приготування:
1. Гриби помити, очистити за потребою і витягти ніжку. Для страви краще вибирати великі екземпляри, щоб в них добре розмістилася начинка.
Інший раз очищають верхню шкірку з гриба. Але це дія здійснюємо за бажанням. Воно не є обов'язковим.
2. Сир потерти на середній терці. Він може бути будь-якого сорту, але бажано, щоб він спочатку був смачним і з хорошим запахом.
Якщо сир сам по собі має не дуже приємний смак і запах, то це відіб'ється і на смак самого страви.
Якщо капелюшки у грибів мають середній розмір, то для них приблизно знадобиться по 25 - 30 гр сиру на кожну. Тому, якщо у Вас інша кількість грибів, то розраховуйте кількість компонента в таких пропорціях.
3. Подрібнити часник. Для цього можна скористатися пресом, або його можна просто дрібно порізати ножем. Також можна використовувати вже сушений продукт. Господині часто заготовляють його на зиму в такому вигляді.
Часник змішати з сиром, а також злегка присипати отриману масу перчиком. Він дасть нам дуже смачний аромат, і додасть легку пікантність.
4. Злегка присолити кожен грибочок зсередини. Сам по собі він трохи прісний, тому трохи солі йому не завадить.
5. Потім з сирної маси скачати невелику кульку, схожий за розміром з внутрішньою поверхнею капелюшки і покласти його всередину. Таким чином заповнити всі грибочки.
6. Форму для запікання, або деко змастити невеликою кількістю олії, і викласти туди наші заготовки. Сир при цьому у нас повинен виявитися вгорі.
7. Заздалегідь розігріти духовку до 160 градусів і помістити туди форму з заготовками. Приблизно хвилин через 7 - 10 закуска буде готова. Сир розплавиться, а грибочки встигнуть запектися.
Все, можна відразу ж нести нашу закуску до столу. Щоб подати її гарячої, можна все підготувати заздалегідь, а поставити в духовку вже тоді, коли гості готові сідати за стіл. І подати можна кожному по порції. При цьому бажано, щоб кілька порцій залишилося і про запас.
Раптом, кому-то блюдо так сподобається, що він захоче ще раз насолодитися його смаком.
Як запекти шампіньйони з сиром - найпростіший рецепт
Є і ще один спосіб запекти гриби з сиром. Як Ви напевно встигли помітити, в минулому рецепті ми видалили ніжки, і вони у нас залишилися незатребуваними. Але у хорошої господині все йде в справу. Тому цей рецепт трохи відрізняється від попереднього, і як раз тим, що тут у нас надлишків не залишиться.
Продукти нам будуть потрібні ті ж самі, і кількість їх залишиться без зміни. Але ось спосіб їх підготовки буде дещо відрізнятися.
1. Коли Ви зріжете ніжки у печериць, то їх потрібно буде порізати дрібними кубиками. Якщо є спосіб дізнатися їх вага, то це буде просто відмінно. Якщо ж немає такого способу, то будемо готувати на око.
2. Сиру на цьому етапі нам потрібно стільки ж, скільки складе вага ніжок. Якщо вага ніжок 100 гр, то і сиру знадобиться 100 грам. Цей сир нам треба буде порізати такими ж дрібними кубиками, що і ніжки.
3. Змішати шматочки одного і іншого і додати до них подрібнений часник. Трохи посолити, якщо сир не солоний, і поперчити за смаком.
4. Тепер нам залишилося заповнити отриманою сумішшю порожнину грибів, і викласти їх на змащене маслом деко. А що залишився сир потерти на середній терці і присипати їм кожен грибочок. Так щоб вийшла маленька горочка.
5. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати за часом таку закуску потрібно трохи довше, ніж в попередньому рецепті. А саме 20 - 30 хвилин. Тобто до стану, поки верхній шар не покриється красивою рум'яною скоринкою.
Коли зовнішній вигляд страви Вам сподобається, його можна дістати з печі і виклавши на салатні листя, подавати до столу.
Гриби, фаршировані курячим філе і сиром
Напевно все люблять жульен. А смачним його якраз і робить поєднання курячого м'яса з грибами. Тому це блюдо завжди зустрічається з великим задоволенням на будь-якому святковому столі.
Сьогоднішнє блюдо хоч і не жульен, але за смаком йому нітрохи не поступається.
Нам знадобиться:
- печериці - 12 шт
- куряче філе - 250 гр
- сир - 150 гр
- яйце - 1 шт
- часник - 1 зубчик
- цибуля - 1 шт
- кріп - 1 пучок
- сіль, перець - за смаком
- рослинне мало для обсмажування
приготування:
1. Гриби почистити, і помити при необхідності. Після чого обсушити паперовими рушниками і видалити ніжку. За бажанням шкірку з капелюшка також можна зняти. Так грибочки вийдуть більш ніжними.
2. Ніжки очистити і дрібно порізати.
3. Точно також дрібно порізати цибулю і подрібнити часник. Кріп також потрібно порізати подрібніше.
4. Куряче філе без шкіри порізати довгими смужками, а потім порізати кубиками.
5. На сковороді зігріти масло і обсмажити в ньому лук. Коли він обмякнет, додати до нього чеснок.Обжаріть все разом, ще половину хвилини. Потім відправити до них порізані ніжки грибів.
6. Додати куряче філе. Томити на вогні при помішуванні, поки філе не стане білого кольору.
Після чого додати кріп і яйце. А також посолити і поперчити за смаком. Дочекатися, поки білок не побіліє. І тоді можна вимкнути. Начинка готова.
7. Начинити отриманою сумішшю капелюшки. Викласти їх в змащену маслом вогнетривку форму, або на деко.
Зверху посипати натертим на тертці сиром. Якщо у Вас знайдеться сир твердих сортів, то то буде дуже здорово.
8. Заздалегідь прогріти духовку до 180 градусів. Помістити в неї форму з фаршированими грибами і запікати 15 хвилин. Після чого викласти закуску на блюдо, прикрасити за бажання і подати до столу.
Ваші гості будуть в захваті від аромату і смаку цієї страви.
Запечені печериці з курячим фаршем і болгарським перцем
А якщо хочете додати в блюдо яскраву нотку смаку і кольору, то введіть в рецепт ароматний солодкий болгарський перчик.
Нам знадобиться:
- печериці великі - 300 гр
- курячий фарш - 300 гр
- болгарський перець - 0,5 шт
- цибуля - 1 - 2 шт
- сир твердий - 100 - 150 гр
- сік від половини лимона
- зелень - кріп, або петрушка, або чебрець
- вершкове масло
- оливкова олія
- сіль, перець - за смаком
приготування:
1. Гриби почистити, прополоскати прохолодною водою і просушити. Витягти ніжку і нарізати її дрібними кубиками.
2. Капелюшки печериць присипати сіллю і перцем. Потім полити соком з половинки лимона і скропити оливковою олією. Залишити на 20 хвилин маринуватися.
3. Цибулю і ніжки від грибів порізати дрібними кубиками.
4. Обсмажити на вершковому маслі цибулю. Якщо в наявності є маленька головка, то їх нам знадобиться 2 шт. Якщо ж велика, то обмежимося однією. Часу для обсмажування буде досить 2 - 3 хвилини. Потім додати ніжки, які також обсмажити не більше 3 хвилин.
Після чого додати фарш. Грудочки розбити за допомогою лопатки. І коли з цим покінчимо, то можна посолити, поперчити і відразу ж засікти час. Нам знадобиться 5 хвилин. За цей час фарш побіліє, і цього буде достатньо.
5. І так, наша начинка майже готова. Залишилося дрібно порізати болгарський перець. Щоб начинка придбала свою яскраву фарбу, візьміть плід червоного або оранжевого кольору.
Додати його і дрібно посічену зелень в суміш і перемішати. Найкраще, якщо з усіх запропонованих варіантів Ви виберете чебрець. Ця ароматна травичка подарує нашому страві і смак, і запах. Але не завжди вона продається в звичайних супермаркетах. В цьому випадку затребуваними виявляться петрушка або кріп. А можна взяти все травички в рівних пропорціях.
6. Тим часом пройшло вже 20 хвилин. Капелюшки замаринувати, а кухня переповнилася приємними лимонними ароматами. Пора заповнити їх фаршем і поставити запікатися.
7. Нам потрібна буде температура в 180 градусів. Тому краще духовку прогріти заздалегідь.
8. Жароміцну форму змастити маслом, можна вершковим, а можна і оливковою. І помістити в неї наші красиві і смачно-пахнуть заготовки. Часу для запікання нам знадобиться не більше 20 хвилин
9. Але у нас ще залишився сир. Його потрібно потерти на дрібній тертці. І тут є два варіанти.
- посипати його поверх грибочків після того, як дістанете блюдо з духовки
- дістати блюдо за 5 - 7 хвилин до готовності, посипати сиром і знову поставити його в духовку. Як Ви вже зрозуміли на 5 - 7 хвилин.
Готову гарячу закуску розкласти на тарілку і прикрасити по своєму смаку.
Грибочки, запечені в духовці з креветками і яйцем
Дуже смачна закуска, яка завжди з'їдається за святковим столом в першу чергу.
Нам знадобиться:
- печериці - 16 штук
- яйця перепелині - 16 штук
- креветки - 100 гр (в очищеному вигляді)
- сир - 100 гр
- часник - 1 - 2 зубчики
- подрібнену цибулю - 1 ч. ложка
- сіль, перець - за смаком
- масло рослинне
приготування:
1. Гриби почистити, прополоскати в холодній воді або просто обтерти серветкою. Якщо гриби ополіскували, то їх необхідно обсушити паперовими серветками.
Витягти ніжки. Вони легко забираються за допомогою чайної ложки.
2. Деко, або жароміцних форму змастити олією і застелити пергаментним папером. Викласти на папір грибні капелюшки «чашкою» вгору. Зверху присипати сіллю і перчиком.
3. Приготувати начинку. Для цього подрібнити цибулю, нарізавши його якомога дрібніше. Часник пропустити через прес. Нам знадобиться два невеликих зубчики. Змішати два компонента в єдину масу.
4. На дно кожної капелюшки розподілити порівну всю отриману гостру масу. Зверху викласти креветки, також в кожну з «чашок» порівну.
Якщо креветки варилися в підсоленій воді, то і добре. Якщо ж ні, то слід їх трохи посолити.
5. На дрібній тертці натерти сир і посипати зверху.
6. Заздалегідь прогріти до 180 градусів духовку. Тим часом в кожну капелюшок акуратно розбити по одному яйцю. Намагатися при цьому залишити цілим жовток.
7. Через 15 хвилин закуска буде готова. Дуже красива, смачна і з маленьким секретом усередині.
Погодьтеся, що кожен захоче взяти собі на тарілочку таку красу. А хтось навіть не втримається і візьме для себе і другу порцію.
Смачні фаршировані шампіньйони з шинкою і овочами
Нам знадобиться:
- печериці - 16 шт великих
- шинка - 100 гр
- сир типу бринзи - 100 - 150 гр
- болгарський перець - 0,5 шт
- цукіні - 0,5 шт
- цибуля - 1 шт
- рослинне масло - 2 ст. ложки
- сіль, перець - за смаком
приготування:
1. Гриби очистити і сполоснути під холодною водою. Якщо ж вони чисті, то можна просто обтерти їх рушником або серветкою. Видалити ніжки. Їх можна дістати за допомогою чайної ложечки. А також за допомогою неї потрібно вискоблити частина м'якоті. Порізати м'якоть і ніжки дрібними кубиками.
2. Точно також нарізати шинку, цукіні і червоний болгарський перець, очищений від насіння.
3. Цибулю порізати подрібніше і обсмажити на сковорідці на олії. Додати болгарський перець і цукіні. Обсмажити все разом при помішуванні 3 хвилини. Посолити і поперчити за смаком. Потім додати шинку і потомить все разом ще пару хвилин. Не забувайте при цьому помішувати.
4. Наповнити капелюшки грибів отриманим фаршем і посипати подрібненим сиром. Для різноманітності смакових відчуттів ми взяли розсолу сорт типу бринзи. Можна також використовувати сир Фета, Сиротюк, або м'який сирний.
5. Змастити форму маслом і вистелити її пергаментом. Викласти підготовлені заготовки і поставити в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 20 - 25 хвилин.
6. Після чого викласти на тарілку і подати до столу.
Вийшло все дуже смачно, апетитно і красиво!
Печериці з фаршем з баклажанів і сиру
Цей рецепт можна готувати, коли літо, або осінь. І коли багато смачних стиглих баклажанів. Скажу відразу, це дуже смачно!
Нам знадобиться:
- печериці - 10 шт великих
- баклажан - 1 шт невеликої
- сир твердий - 150 гр
- сметана - 2 ст. ложки
- кріп подрібнений - 2 ст. ложки
- рослинне масло - 2 - 3 ст. ложки
- сіль за смаком
приготування:
1. Обполоснути і почистити гриби. У цьому рецепті рекомендується зняти шкірку з капелюшка. Акуратно ложечкою витягти ніжки. Порізати їх кубиками.
2. Такими ж дрібними кубиками порізати баклажани. Шкірку у них можна очистити, особливо якщо вона груба. А можна і залишити, якщо овоч молодий.
3. На сковороді зігріти масло і обсмажити порізані ніжки і баклажани. Смажити їх при помішуванні потрібно хвилин 10. Не забути посолити за смаком.
Так як баклажани вбирають багато масла, то налийте спочатку 2 столові ложки, і якщо не вистачить, то підбавте ще одну ложечку.
4. А поки вони обсмажуються, натерти на тертці сир і подрібнити зелень. Ми взяли кріп, а можна використовувати і петрушку, або чебрець. Він ароматний і має приємний смак. Тому страви з ним виходять дуже смачними.
5. Коли вийде 10 хвилин, ми побачимо, що кубики злегка подрумянились. Добре, значить вони готові і можна додати до них сметану. Разом з нею гасити ще 1 хвилину.
6. Додати зелень і 3 ст. ложки тертого сиру. Перемішати і відразу зняти з вогню.
7. Отриманою масою нафарширувати капелюшки і викласти їх в змащену жароміцних форму. Зверху присипати сиром, що залишився. У форму на дно налити трохи водички.
8. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30. Верх повинен підрум'янитися і покритися апетитною скоринкою. Водичка не дасть підсохнути печериць і вони залишаться соковитими і смачними.
І ось вони, наші красені! Чи готові бути подано до столу, щоб їх з'їли просто негайно!
Відео рецепт приготування смачних грибів з м'ясним фаршем
Всіма улюблені грибочки можна фарширувати і м'ясом. А щоб заощадити час в приготуванні, замість шматка м'яса візьмемо готовий фарш. Але взагалі можна готувати і зі свіжим нарізаним м'ясом і вже з відварною. Зрозуміло, що свіже м'ясо необхідно спочатку обсмажити до готовності.
З вареним продуктом все простіше. Його можна просто порізати і використовувати далі. Втім, давайте дивитися.
Потрібно також сказати, що фарш звичайно ж можна використовувати будь-який - і яловичий, і свинячий, і баранячий. А також змішувати його в різних пропорціях. У будь-якому випадку вийде смачно.
Ну і звичайно ж, можна використовувати вже готову до вживання м'ясну продукцію. Це і шинка, і ковбаска, і навіть сосиски. Причому ті продукти, які більше любите. У закусці вони будуть виглядати і відчуватися дуже навіть смачно!
Простий рецепт печериць, запечених з перепелиними яйцями
Мабуть, це один з найпростіших рецептів, де гриби фаршируються лише сиром і перепелиними яйцями. Рецепт схожий на той, де ми використовували ще і креветки. Однак він відрізняється своїми компонентами і способом приготування.
Нам знадобиться:
- печериці великі - 8 шт
- перепелині яйця - 8 або 16 штук
- сир твердий - 100 гр
- молоко - 100 мл
- сіль, перець - за смаком
- рослинна олія
приготування:
1. Початок таке ж, як і у всіх інших рецептах. Спочатку гриби необхідно очистити, сполоснути водою і просушити. Після чого акуратно витягнути ніжки. У цьому рецепті вони нам не знадобляться. Так як він дуже простий і ми нічого попередньо тут обсмажувати не будемо.
2. Грибочки посолити і поперчити зовні і зсередини. Дати їм настоятися, щоб сіль і перець наситили їх своїм смаком.
3. Тим часом натерти на тертці сир, краще дрібніші. І підготувати яйця. Можна приготувати на кожну капелюшок по два яйця, а можна по одному. Кому як більше захочеться. Якщо використовувати два, то форма буде більш красиво виглядати, і вона буде більш повною.
Якщо будете використовувати тільки одне яйце, тоді приготуйте трохи більше сиру.
4. На дно кожної «чашечки» викласти потроху сиру. Розкласти їх в змащену маслом форму. І вбити по два яйця (або по одному).
5. Потім в кожну капелюшок налити трохи молока, його обсяг повинен бути приблизно на половину «чашечки».
6. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Після чого викласти на блюдо, прикрасити, як підкаже фантазія, і подати до столу. Готовий продукт на смак трохи нагадує омлет. Та ще й грибочками. Одним словом - смакота!
Що можна використовувати в якості начинки для запікання
Ми розглянули в сьогоднішній статті багато різних варіантів приготування запечених печериць. А тут я вирішила узагальнити все начинки. Щоб відразу в одному місці можна було вибрати різні варіанти для приготування фаршу.
І так з усього сказаного вище, ми зрозуміли, що основним компонентом для смачної начинки є:
- сир
Він використовується у всіх рецептах без винятку. І так яким же він повинен бути?
Ідеальним варіантом вважається сир твердих сортів. При запіканні він так не плавиться, як звичайний. Він дає відмінну рум'яної скоринки і смачний поза всяким сумнівом.
Щоб закуска була смачною, всі компоненти для її приготування також повинні бути смачними. І це в повній мірі відноситься і до сиру.
Однак сир може бути використаний в принципі будь-хто. Так, ми пробували готувати сьогодні з розсолів сирами. Також можна готувати і з сирними, і з м'якими, і з плавленого. У всякому разі можна експериментувати і пробувати різні варіанти.
Наступна категорія продуктів - це м'ясо і курка. Це може бути як фарш, так і цілісний шматочок. Для нього тільки буде потрібна додаткова, більш тривала за часом, теплова підготовка. І так, це:
- курка
- яловичина
- свинина
- баранина
І суміш фаршу з усіх перерахованих видів м'яса.
А також це можуть бути вже готові м'ясні вироби:
- шинка
- ковбаса
- сосиски
- напівкопчена продукція
І в принципі, можна готувати абсолютно з будь-якого виду м'яса.
Звичайно ж, не можна обійти увагою і морепродукти. Основний з них, це
- креветки
З інших морепродуктів у мене на жаль рецептів не знайшлося. Але я думаю, що вони погані. Можна спробувати приготувати і з ними.
Готують начинку і з овочів. І найчастіше використовується:
- цибуля
- болгарський перець
- помідори черрі
- цукіні
- баклажан
- кольорова капуста
Часто в якості дуже красивого і смачного компонента використовується яйце. А в силу того, що печериці досить малі для великого числа начинки, то використовують перепелині яйця. Вони в закусці до речі, виглядають більш естетично.
- перепелині яйця
Активно використовується і зелень. Її додають для додання аромату і поліпшення зовнішнього вигляду. В основному використовується:
- кріп
- петрушка
- чебрець
- Зелена цибуля
А якщо, наприклад, злегка змастити маслом капелюшок, а потім обсипати її зеленню, то це також буде виглядати дуже ефектно.
Для аромату також використовується
- часник
для маринаду
- лимон
Звичайно ж не обійтися без таких компонентів, як
- сіль
- перець
А також використовується
- вершкове масло
- оливкова і інші рослинні масла
Як бачите, список вийшов досить великий. Але це і чудово. Як правило у кожного з нас що-небудь з перерахованого завжди знайдеться в холодильнику. Тому буває необхідно купити лише гриби. І можна готувати смачну закуску з того, що є.
І на завершення сьогоднішньої статті хотілося б сказати, що в арсеналі кожної господині повинні бути різні варіанти швидких і простих закусок. Щоб не витрачаючи багато часу завжди можна було приготувати що-небудь смачненьке до приходу гостей. Та й не тільки до цієї події. А навіть просто для того, щоб іноді радувати смачним незвичайним блюдом своїх домашніх.
І я сподіваюся, що сьогоднішня стаття допоможе Вам у цьому. Всі рецепти дуже прості. Вони навіть не вимагають того, щоб їх записувати в зошити. Один раз прочитав і запам'ятав.
Так що готуйте на здоров'я!
І приємного апетиту!