Арахісова паста
Арахісова паста дуже популярна у всьому світі. Згадайте, як часто герої американських фільмів роблять собі бутерброди з такою пастою на сніданок. Не так давно арахісова паста почала з'являтися і на прилавках наших магазинів, але зазвичай цей продукт досить дорогий і містить чимало небажаних добавок. Тому краще зробити арахісову пасту самостійно - в домашніх умовах це простіше простого!
Можна використовувати і вже готовий, обсмажений арахіс (підійде навіть солоний). З ним процес приготування пасти забере у вас якихось хвилин 5-7. Але якщо ви віддаєте перевагу самостійній обсмажуванні, то купуйте сирий арахіс. Підрум'янити його найпростіше в духовці, контролюючи ступінь засмаженою на свій смак.
Арахісова паста - продукт дуже смачний і надзвичайно корисний. Багато дієтологів вважають, що така паста - це відмінна альтернатива звичному нам вершковому маслу для приготування бутербродів. У ній абсолютно немає холестерину, а в складі - всі корисні речовини, що містяться в арахісі. Крім того, якщо ви дотримуєтеся пост або намагаєтеся вживати поменше їжі тваринного походження, то цей продукт вже точно вам сподобається. А ще арахісову пасту можна використовувати для приготування десертів і випічки, салатів, закусок і навіть м'ясних страв.
складові
- 300 грамів обсмаженого арахісу
- 30 грамів рослинної олії
- 15 грамів меду
- ¼ ч. Ложки дрібної солі
Якщо ви купили обсмажений солоний арахіс, то сіль додатково в пасту додавати не потрібно. Сам арахіс потрібно висипати перед приготуванням пасти в друшляк і трохи потрусити, щоб відсіяти надлишки солі.
Якщо ви використовуєте сирої неочищений арахіс, підрум'яньте його на деку в духовці при 170 градусах протягом 10-15 хвилин, а потім очистіть від лушпиння.
Як приготувати арахісову пасту
Арахіс всипте в чашу блендера, додайте сіль і мед. З'єднання солодкого і солоного створює дуже приємний для смакових рецепторів баланс, завдяки чому смак виходить глибше і більш насиченим.
Увімкніть блендер і подрібнюють арахіс протягом 1 хвилини.
Потім влийте рослинне масло. Найкраще використовувати рафіновану олію, щоб арахісовий смак не змазувався.
Подрібнюйте все разом ще дві хвилини. За цей час паста з арахісу стане однорідною і гладкою.
Перекладіть арахісову пасту в банку з кришкою, що закручується. Зберігайте пасту в холодильнику, і вона буде радувати вас ще 2 місяці, але швидше за все закінчиться набагато раніше.