» » Італійська паста з тигровими креветками

Італійська паста з тигровими креветками


Приготувати італійську пасту можна по-різному. На смак і колір, як говориться, товаришів немає. Хочете — з м'ясом, хочете з грибами, хочете з овочами. Пропоную приготувати пасту з морепродуктами, а саме з тигровими креветками. Чому саме тигровими? Тому що вони є особливо смачними і ступінь їх готовності легко визначити візуально щодо зміни кольору. Паста виходить просто відмінна — смачна і ароматна! Сам обожнюю пасту з морепродуктами, тому і раджу приготувати саме за цим рецептом. Нічого складного! Все просто і доступно. Отже, за справу.

Італійська паста з тигровими креветками

Для приготування пасти з тигровими креветками нам знадобляться

  • 150−200 г пасти (у сухому стані, до варіння)
  • 250 г креветок (краще використовувати тигрові, але можна і звичайні, будь-якого розміру)
  • 2 шт. свіжих томатів (можна використовувати помідори черрі, збільшивши кількість в 3 рази)
  • 1 головка цибулі (краще червоний, але підійде і звичайний)
  • 1 зубчик часнику
  • 30 г маслин або оливок без кісточки
  • 50−70 г сиру Пармезан
  • Оливкова олія для смаження
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Петрушка і базилік
  • Сіль, перець, спеції — за смаком

Інгредієнти для італійської пасти з креветками

Будемо готувати пасту в кілька етапів. Які можна робити паралельно, адже варити пасту, підсмажувати креветки і готувати соус можна одночасно на декількох конфорках.

А я розповім все по порядку. Як це все зійдеться у фінальному блюді при подачі — вирішувати вам. Головне, послідовність компонентів у процесі приготування!

Готуємо італійську пасту з креветками

  1. Підготуємо креветки. Очистимо їх від панцира, хвостиків і голови, якщо ви використовуєте креветки з головою. Далі разрежем тушки навпіл з уздовж, щоб вичистити нутрощі — чорні смужки всередині кожної креветки. Підсмажимо креветки. А для цього спочатку розігріємо масло. Додамо кілька гілочок чебрецю і дамо маслу просочитися ароматом. Потім зрушимо гілочки чебрецю в бік, а на олії продовжимо підсмажувати наші тигрові креветки. Підсмажуємо креветки
  2. Робити це потрібно швидко, щоб креветки не стали жорсткими. Ось що повинно вийти в результаті: Креветки готові
  3. Відварюємо пасту. У киплячу воду в кількості 2−3 літри, додаємо ½ ст. ложки солі і опускаємо пасту. Пасту краще опускати поступово, щоб вона не зламалася і зберегла форму. Відварюємо пасту
  4. Пасту необхідно варити вказане на упаковці кількість хвилин до стану аль денте. В такому стані паста вже готова, але досить тверда і не розварена. Зазвичай на упаковці вказують правильний час, що краще враховувати і не переварювати пасту, інакше вона буде занадто м'якою. Відкинемо пасту на друшляк, а потім повернемо в каструлю, додавши 1 ч. ложку оливкової олії. Це дозволить пасті бути ароматною і придбати справжній смак! Відкинемо пасту на друшляк і додамо оливкова олія
  5. Переходимо до приготування соусу. Для початку приготуємо всі компоненти, які ми дрібно поріжемо. Червоний цибулю, томати, часник, оливки, зелень петрушки і базиліка. Приблизно ось так: Підготуємо компоненти для соусу
  6. Готуємо соус — один з найбільш головний складових будь-якої смачної пасти. Розігріємо масло, додамо зубчики часнику, потім чебрець, щоб масло увібрало в себе аромат. Через кілька хвилин їх можна вийняти. Цього цілком достатньо для аромату. Обсмажуємо часник
  7. Тепер на сковорідку викладаємо дрібно порізаний червоний цибулю, обсмажуємо його 3−4 хвилини на середньому вогні. Додаємо дрібно порізані томати. Потім оливки, порізані кільцями і, нарешті, зелень. Обсмажуємо всі компоненти соусу
  8. Все майже готово. Залишилося додати креветки. Залиште кілька креветок 2−3 шт., щоб покласти їх на кожну порцію пасти перед подачею. Пармезан дрібно потремо на тертці, посипати зверху нашу пасту. Додаємо креветки до соусу
  9. Викладаємо на порційні тарілки пасту. Акуратно, по колу, намагаючись створити як би гніздечко для соусу. Потім викладаємо соус. А зверху кілька креветок і зелень петрушки і базиліка. Посипаємо пармезаном і ось наша паста готова! Італійська паста з тигровими креветками готова

Біле вино, свічки і гарний настрій будуть як не можна до речі!

Приємного апетиту! Готуйте з любов'ю!

Радимо прочитати

Грецький салат
Сподіваюся, багато пробували грецький салат хоча б раз у житті. Існує безліч його варіантів — з маслинами і без, з соком лимона, соєвим соусом і т. д. Я був у Греції і їв справжній грецький салат,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки