Печиво з арахісовим пастою
Багато, одного разу спробувавши арахісову пасту, закохуються в неї раз і назавжди. Вона неймовірно смачна, густа, з яскравим упізнаваним солодкуватим і надзвичайно чистим смаком підсмаженого арахісу. До того ж, вона неймовірно корисна. Таке ласощі облюбували ще й ті, хто дотримується посту, а також ті, хто і зовсім не вживає тваринні білки.
Любителі арахісової пасти готують дуже багато страв з її участю. Як дуже популярна альтернатива вершковому маслу, арахісова паста з'являється на ранковому столі - разом із солодким джемом або варенням ви отримаєте найсмачніші бутерброди з тих, які пробували коли-небудь. Арахісова паста може бути основою соусів, підлив, маринадів. Її можна використовувати як під час приготування солодких, так і основних страв, салатів, закусок. І дуже популярним є рецепт приготування печива з арахісової пастою.
Готується арахісове печиво дуже легко і швидко, а в результаті ви отримаєте щось дуже ніжне, легке, повітряне, а по виду - дуже домашнє, з милими тріщинами на поверхні. Це печиво як ніби промовляє: «Налий стаканчик молока і візьми печенюшку-другу».
Арахісової пасти для цього печива потрібно досить багато, а тому виріб виходить дуже насиченим за смаком. До речі, щоб підкреслити цей смак ще більше, можете додати в тісто рубаний арахіс, який ще й додасть фактуру цього десерту.
Пасту з арахісу можна приготувати самостійно, дивіться рецепт арахісової пасти.
складові
- 160 грамів арахісової пасти
- 120 грамів борошна
- 80 грамів цукру
- 60 грамів вершкового масла кімнатної температури
- 1 яйце
- ½ ч. Ложки розпушувача для тіста
приготування
Це печиво готується за принципом приготування класичного пісочного печива - методом збивання масла.
Отже, арахісове масло з'єднайте з розм'якшеним вершковим маслом. Найкраще, якщо і арахісове масло буде кімнатної температури.
Міксером на середніх оборотах збийте масу до пишного, кремоподібного стану.
Потім додайте в масу яйце і ще раз злегка збийте.
Після цього введіть цукор, збиваючи масу на низькій швидкості.
Далі всипте борошно, змішане з розпушувачем для тесту.
За допомогою ложки або лопатки вмішайте борошно в масляну основу. Тісто має вийти досить м'яким.
З цього тіста скачайте кульки діаметром 3-4 см. Розкладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером. Ці кульки не потрібно розплющувати - в духовці вони самі злегка розповзуться, а тому залиште відстань між кульками, щоб в процесі випічки печиво не злиплося.
Випікайте арахісове печиво при температурі 180 градусів до тих пір, поки воно не почне рум'яна - це займе близько 15-20 хвилин.
Готове ароматне печиво дістаньте з духовки, акуратно зніміть з паперу та дайте охолонути. У гарячому вигляді печиво дуже м'яке, тому може разломаться.
Найкраще зберігати готове печиво в закритому контейнері. Але, швидше за все, довше пари днів це арахісове печиво у вас не проживе - таке воно смачне.