Печіночне суфле з печінки індички
Багато хто не любить печінку за її дуже сильний, яскравий смак. Але навіть тим, хто не дуже жалує страви з печінки, сподобається печінковий суфле. Це надзвичайно ніжне, повітряне, легке блюдо з легким, ненасиченим смаком цього субпродукту. Крім того, приготоване за цим рецептом печінковий суфле виходить дуже і дуже соковитим.
Погодьтеся, іноді дуже важко домогтися правильної ступеня готовності, коли печінка вже приготувалася, але ще зберігає свою соковитість і ніжність. Так ось, це суфле з печінки готується в духовці на водяній бані, а тому ризик зіпсувати страву просто мінімальний.
Це печінковий суфле можна віднести до дієтичних страв, тому що в його склад входить лише печінку, молоко, яйця і спеції. Ні муки, ні жиру не потрібно для приготування страви. В результаті ж ви отримаєте дуже легке блюдо, яке відмінно підійде і для дитячого харчування.
Інгредієнти (на 4 порції)
- 400 грамів печінки
- 80 мл молока
- 2 яйця
- сіль і перець - за смаком
Для приготування печінкового суфле ідеально підійде печінку індички. Печінка відіграє роль фільтра в організмі, проганяючи через себе все те, що вживає птах. І справа в тому, що цей птах відрізняється незвичайною чутливістю до різної хімії в їжі, а тому вона не переносить поганого корму. Тому індичатина вважається таким чистим м'ясом.
Рецепт суфле з печінки індички
Для початку помийте печінку, обсушити її і наріжте невеликими шматочками.
Перекладіть шматочки печінки в блендер і подрібніть її. До перемеленої печінки додайте молоко і жовтки. Білки поки відкладіть в сторону.
Змішайте, потім посоліть і поперчіть масу за смаком.
В окремому посуді збийте білки в міцну піну.
По столовій ложці введіть збиті білки в перемелені печінкову масу. Робити це слід дуже обережно, щоб зберегти повітря в білках.
Повинна вийти дуже ніжна повітряна маса.
Цією масою заповніть порційні форми. Форми поставте в жароміцних ємність і налийте в неї гарячу воду, щоб вийшла водяна баня.
Надішліть суфле пекти в духовку при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
У духовці суфле буде підніматися, але після того, як печінковий суфле буде готове, воно осяде - так і повинно бути.
Готову страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вам неодмінно припаде до смаку це суфле!