Яйця фаршировані курячою печінкою (паштетом) - рецепт з покроковими фото
Не особливо швидка в приготуванні закуска, але дуже смачна. Хоча якщо у вас вже є готовий печінковий паштет, то залишиться тільки зварити яйця і все. А ось якщо паштету немає, то доведеться трохи повозитися.
Найбільше я люблю готувати паштет з курячої печінки, вона ніжніше і смачніше, як мені здається. Але в цьому рецепті печінка можете взяти будь-яку, може навіть паштет буде купівельними, залишиться тільки нафарширувати їм яйця і святкова закуска готова.
Інгредієнти для приготування фаршированих яєць з печінковим паштетом - рецепт з покроковими фото
Отже, щоб нафарширувати яйця курячою печінкою у вигляді паштету мені знадобилося:
яйця - 10 шт. куряча печінка - 500 грам цибуля - 1 головка морква - 1 шт. майонез - 1 ст. л. сіль-за смаком оливки для прикраси
Порізала дрібно цибулю, моркву настрогала смужками і обсмажила все в рослинному маслі. Сильно смажити не треба, головне, щоб морква і цибуля стали м'якими і злегка підрум'янилися. Як їх різати особливо не важливо, все одно потім буду перекручувати на м'ясорубці.
Курячу печінку я заздалегідь промила, почистила від всяких плівочок і підозрілих вкраплень, порізала її і виклала в сковороду.
Накрила кришкою і гасила хвилин 10, потім відкрила кришку і обсмажила вже до готовності печінки ще хвилин 5-10, посолила.
Вміст сковороди, а це цибуля, морква і куряча печінка, перекрутила на м'ясорубці, додала ложку майонезу, перемішала.
Відварені яйця почистила і порізала навпіл. Якщо хочете, то можна прибрати жовтки, я жовтки залишила, просто зверху поклала гіркою печінковий паштет.
Прикрасила оливками і листком петрушки. Відмінна закуска - яйця фаршировані печінковим паштетом готові відправитися на святковий стіл, можна на день народження в меню включити :)
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти закусок