» » Курячий паштет з морквою і цибулею

Курячий паштет з морквою і цибулею


Незважаючи на те, що м'ясний паштет і тушонка - це ті продукти, які завжди можна знайти на полицях в магазині, все ж варто хоч раз спробувати зробити їх в домашніх умовах. Адже напевно для домашнього паштету ви візьмете хороше якісне м'ясо, а не залежалися обрізки, правильно приготуєте його з улюбленими спеціями. Будьте впевнені, результат вашої праці перевершить готові магазинні закуски по всіх параметрах. І скільки б ви не приготували, все буде з'їдено швидко і з апетитом!

Курячий паштет з морквою і цибулею

Курячий паштет порадує вас домашнім, затишним, знайомим смаком, найніжнішої текстурою і неймовірно приємним ароматом. Завдяки тому, що в приготуванні використовуються тільки стандартні, базові спеції, ви зможете поекспериментувати з добавками, а замість води використовувати, наприклад, біле вино. Овочі, з якими буде готуватися курка, додадуть їй соковитість, зроблять цікавіше смак, а самі будуть виконувати функцію соусу і скріпляє компонента. В даному рецепті курячого паштету використовується морква, часник і цибулю, але в сезон ви можете додати томати, солодкий перець, кабачки або інші овочі за вашим бажанням.

Напевно ви запитаєте: «Як же овочі можуть скріпити паштет?» Відповідь дуже проста: овочі та м'ясо гасяться так довго, що стають м'якими і розпадаються при щонайменшому дотику. І якщо куряче м'ясо для паштету розділяється на волокна, то овочі разом з увареним бульйоном-соком подрібнюються блендером, утворюючи густий соус, що нагадує майонез.

До речі, зверніть увагу на ще один схожий рецепт: паштет з курячої грудки з оливками.

складові

  • 3 курячі стегенця
  • 2 цибулини
  • 1 велика морква
  • 6 зубчиків часнику
  • 30 мл рослинного масла
  • сіль, перець - за смаком
  • вода

Вихід готового продукту: близько 800 грамів

Загрузка...

Рецепт курячого паштету з морквою

У велику сковороду налийте олію, гарненько розігрійте його і на сильному вогні обсмажте з двох сторін курячі стегенця.

Обсмажуємо курячі стегенця

Поки обсмажується м'ясо, наріжте крупно цибулю, моркву, а часник очистіть від лушпиння.

Нарізаємо моркву і цибулю

Надішліть овочі до курки. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 4 хвилини.

Додаємо овочі до курки

Потім влийте в сковороду воду, щоб майже покрити м'ясо. Посоліть і поперчіть за смаком.

Заливаємо водою, солимо і перчимо

Дочекайтеся, поки вода закипить, а потім зменшіть вогонь до мінімуму, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте м'ясо 2 години.

За цей час бульйон увариться, але стежте за тим, щоб він не википів зовсім. При потребі підливайте потроху воду.

Тушкуємо курку з овочами 2 години

Акуратно дістаньте м'ясо і дайте йому трохи охолонути, а потім видаліть кістки і хрящі. Зняте м'ясо розділіть на невеликі шматочки.

Знімаємо шкіру, поділяємо м'ясо на шматочки

Овочі, що залишилися, жир і сік відправте в глибоку ємність.

Овочі і сік, що залишився відправляємо в блендер

Пробийте всі разом блендером. Суміш стане густою, семульгіруется.

Подрібнюємо овочі в густий соус

Вилийте соус в куряче м'ясо.

Додаємо соус до курячого м'яса

Ретельно перемішайте, розкладіть паштет по невеликих банках і відправте в холодильник на 2-3 години для того, щоб паштет «схопився».

Перемішуємо курячий паштет

Готовий курячий паштет подавайте з скибочкою улюбленого хліба або на тоненьких сухариках-хлібці.

Паштет з курячого м'яса з морквою

Рекомендуємо також приготувати сосиски з курячого філе - це прекрасна корисна альтернатива тим, що продаються в магазинах. І обов'язково спробуйте домашню курячу ковбасу, яка дуже швидко і просто готується в духовці (без використання кишки).

Радимо прочитати

Курячий рулет з грибами
Поєднання курки з вершковими грибами - безперечне і безпрограшна. На основі цього гармонійного дуету можна приготувати будь-яку страву і воно вийде дуже смачним. І зовсім неважливо, буде це суп,
Яйця фаршировані курячою печінкою (паштетом) - рецепт з покроковими фото
Не особливо швидка в приготуванні закуска, але дуже смачна. Хоча якщо у вас вже є готовий печінковий паштет, то залишиться тільки зварити яйця і все. А ось якщо паштету немає, то доведеться трохи

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки