Курячий паштет з морквою і цибулею
Незважаючи на те, що м'ясний паштет і тушонка - це ті продукти, які завжди можна знайти на полицях в магазині, все ж варто хоч раз спробувати зробити їх в домашніх умовах. Адже напевно для домашнього паштету ви візьмете хороше якісне м'ясо, а не залежалися обрізки, правильно приготуєте його з улюбленими спеціями. Будьте впевнені, результат вашої праці перевершить готові магазинні закуски по всіх параметрах. І скільки б ви не приготували, все буде з'їдено швидко і з апетитом!
Курячий паштет порадує вас домашнім, затишним, знайомим смаком, найніжнішої текстурою і неймовірно приємним ароматом. Завдяки тому, що в приготуванні використовуються тільки стандартні, базові спеції, ви зможете поекспериментувати з добавками, а замість води використовувати, наприклад, біле вино. Овочі, з якими буде готуватися курка, додадуть їй соковитість, зроблять цікавіше смак, а самі будуть виконувати функцію соусу і скріпляє компонента. В даному рецепті курячого паштету використовується морква, часник і цибулю, але в сезон ви можете додати томати, солодкий перець, кабачки або інші овочі за вашим бажанням.
Напевно ви запитаєте: «Як же овочі можуть скріпити паштет?» Відповідь дуже проста: овочі та м'ясо гасяться так довго, що стають м'якими і розпадаються при щонайменшому дотику. І якщо куряче м'ясо для паштету розділяється на волокна, то овочі разом з увареним бульйоном-соком подрібнюються блендером, утворюючи густий соус, що нагадує майонез.
До речі, зверніть увагу на ще один схожий рецепт: паштет з курячої грудки з оливками.
складові
- 3 курячі стегенця
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 6 зубчиків часнику
- 30 мл рослинного масла
- сіль, перець - за смаком
- вода
Вихід готового продукту: близько 800 грамів
Рецепт курячого паштету з морквою
У велику сковороду налийте олію, гарненько розігрійте його і на сильному вогні обсмажте з двох сторін курячі стегенця.
Поки обсмажується м'ясо, наріжте крупно цибулю, моркву, а часник очистіть від лушпиння.
Надішліть овочі до курки. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 4 хвилини.
Потім влийте в сковороду воду, щоб майже покрити м'ясо. Посоліть і поперчіть за смаком.
Дочекайтеся, поки вода закипить, а потім зменшіть вогонь до мінімуму, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте м'ясо 2 години.
За цей час бульйон увариться, але стежте за тим, щоб він не википів зовсім. При потребі підливайте потроху воду.
Акуратно дістаньте м'ясо і дайте йому трохи охолонути, а потім видаліть кістки і хрящі. Зняте м'ясо розділіть на невеликі шматочки.
Овочі, що залишилися, жир і сік відправте в глибоку ємність.
Пробийте всі разом блендером. Суміш стане густою, семульгіруется.
Вилийте соус в куряче м'ясо.
Ретельно перемішайте, розкладіть паштет по невеликих банках і відправте в холодильник на 2-3 години для того, щоб паштет «схопився».
Готовий курячий паштет подавайте з скибочкою улюбленого хліба або на тоненьких сухариках-хлібці.
Рекомендуємо також приготувати сосиски з курячого філе - це прекрасна корисна альтернатива тим, що продаються в магазинах. І обов'язково спробуйте домашню курячу ковбасу, яка дуже швидко і просто готується в духовці (без використання кишки).